fbpx

Medlife: 45 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, din 90 de probe. ”În marile orașe, probabil e dominantă”

Medlife a depistat încă 45 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, din 90 de probe analizate, informează platforma Biziday, citând un comunicat al rețelei medicale.

“Previziunile specialiștilor noștri s-au confirmat, cel mai probabil, tulpina britanică a devenit deja dominantă în marile orașe din România”, afirmă Medlife.

Din 90 probe analizate de specialiștii MedLife, prelevate în mod aleatoriu în perioada 3 – 11 februarie a.c. de la pacienți testați pozitiv prin RT-PCR, 45 conțin tulpina B1.1.7 a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie.

Acestea provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a cornavirusului identificate de divizia de cercetare a Grupului MedLife ajunge la 79 dintr-un total de aproximativ 500 probe analizate, în mai puțin de două luni.

Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în  lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național. Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronaviursului”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Previziunele colegilor mei din ultimele săptămâni s-au confirmat, se pare că tulpina britanică a devenit deja dominantă cel puțin la nivelul marilor orașe”, a spus Mihai Marcu, Președinte & CEO al grupului MedLife..

MedLife precizează că mutațiile caracteristice tulpinilor provenite din Africa de Sud sau Brazilia nu au fost identificate deocamdată în România.

În prezent compania are în derulare studiul de secvențiere a virusului prin care urmărește evoluția virusului și apariția noilor tulpini, precum și un alt studiu cu privire la gradul de imunizare a populației post-vaccinare.

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *