fbpx

Media din gimnaziu dispare din formula de admitere la liceu, din anul 2023

Media din gimnaziu va dispărea din calculul mediei de admitere la liceu încă din 2023, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Potrivit acestuia, elevii care acum intră în clasa a opta nu vor mai avea media din gimnaziu ca factor în ecuația mediei de admitere.

Schimbarea face parte din proiectele de legi care fac parte ”România Educară”, prezentate, azi, de ministru.

Eliminarea mediei din gimnaziu fusese prefigurată în mai mule declarații anterioare ale ministrului Educației.

Pe 24 iunie. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a criticat, la TVR, formula actuală pentru determinarea mediei pentru admiterea la liceu.

“Este în dezavantajul elevilor să iei în calcul această pondere a notelor din gimnaziu pentru că nu mai pot să faci niciun fel de diferență între cei care au note între 9 și 10, conforme cu competențele pe care le posedă și ceilalți elevi care au note între 9 și 10 și nu au nicio legătură cu ceea ce trebuie să însemne un elev de 9 și 10,” a spus Cîmpeanu.

Pe 21 mai, într-un interviu acordat Digi 24, Cîmpeanu a declarat că media din gimnaziu ”mai degrabă nu” ar trebui luată în calcul pentru admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată.

El a precizat că media respectivă ar putea rămâne, totuși, în formula de admitere, dacă testarea standardizată se va dovedi un succes și va putea fi implementată în clasele din România, la nivel general.

Ministrul și-a exprimat acest punct de vedere în cadrul emisiunii ”În fața ta”, difuzată de Digi 24.

1 comment

  1. Ker stef spune:

    Prin media de la gimnaziu se motivau elevii încă din clasa a 5. -a. Iar profesorii aveau cât de cât putere morală asupra lor. Nu vor rămâne multi profesori la gimnaziu in noile condiții.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.