fbpx

Marius Nistor: S-ar putea să existe profesori care vor ceda. Nu pot fi acuzați că sunt spărgători de grevă

sursă imagine: Antena 3

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a declarat, la Digi 24, că este posibil ca unii profesori să renunțe la protest, însă nimeni nu îi poate acuza că sunt spărgători de grevă.

El a explicat că motivul pentru care unele cadre didactice s-ar putea retrage din grevă este faptul că nu sunt plătiți în această perioadă.

Nistor a precizat că peste 75% din corpul profesoral participă, în prezent, la conflictul de muncă.

„S-ar putea să existe profesori care vor ceda. Trebuie să înțelegi, nimeni nu-i poate acuza că sunt spărgători de grevă. Ei sunt alături de noi chiar dacă n-ar mai fi în grevă. Sunt mulți care rămân și își asumă scăderea veniturilor. Profesorii nu mai accepta fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita. Nu așa merg lucrurile. Și noi ne dorim să înceteze greva, dar există posibilitatea să ne oprim acum și anul viitor și peste doi, trei ani vom discuta despre aceleași probleme și vom avea aceleași crize sau rezolvăm acum”, a spus liderul sindical.

Întrebat câți profesori sunt în grevă, liderul a explicat că „peste 75% din corpul profesoral este în grevă”, însă nu a dorit să precizeze câți dintre aceștia au refuzat noua ofertă a Guvernului, adăugând că marți vor fi făcute publice aceste informații.

6 comments

 1. Chelar Emiluea spune:

  Imi doresc levea sararizarii corecta.Am 37 ani vechime,gr.l studii superioare,master
  Suntem in UE vrem salari ca in UE.
  Tiate s-au scumpit avem copiii,nepoti vreau liniste in tara mea
  Nu ajutam pe cei din Ucraina si ii uitam pe romanii nostrii care abia supravetuiesc cu rate la banci pentru o casa

 2. Claudia spune:

  Domnule Marius Nistor,pe noi cei din personalul nedidactic de ce nu ne sustin??!!Noi cei care ii susținem pe profesori si suntem in greva ca si ei noi nu meritam si noi sa fim in noua grila de salarizare??noi sa ne multumim cu cei 230 lei si sa tacem din gura ca doar cu 2000 kei noi clar ne descurcam! RUSINEEE MARE

 3. Nicolae Theodora spune:

  Sper ca si citiți acest comentariu,domnule Nistor!
  Sunt profund indignată de ceea ce orchestrati! Profesorii să isi mărească salariul pe criterii de COMPETENTA PROFESIONALA nu folosind elevii carne de tun, în acest război! Cum vă permiteți, sa practicanți acest șantaj emoțional? Ce fel de exemplu dati elevilor??? Este oare deontologic, moral, pedagogic această mârsavie prin care puneti la incercare stabilitatea emoțională a elevilor?! Este buling profesoral! Agresați elevii în cele mai profunde sentimente! Puneti in pericol viotorul lor!!! Salariile sa vi le măriți prin examene de COMPETENȚĂ profesională!

 4. Teodora spune:

  Terra este o cloaca cotropită de bipezii care îndrăgesc si susțin materialismul. Care ucid moral și fizic pentru bani, glorie, faima, placere și mai ales pentru milioane de euro.

  Profesorii egocentrici și plini de ei susțin tot ce este împotriva Binelui. Lor le place sa fie stăpâni și să aibă servitori care sa li se închine. Ei nu lupta pentru Bine! Susțin ierarhiile sociale deoarece le place ca alții să fie inferiori lor. Ei sunt urâți pe dinăuntru. Privesc cu dispreț pe cei care care nu au doctorate, pe cei care au 4 clase. Ei înjura fin, cu vorbe frumoase și arată cu degetul spre cel needucat, nerafinat. Dar ei tot o mizerie produc. Ei vorbesc frumos, intelectual ca sa nu deranjeze Sistemul.
  Le place mizeria numita competiție, le place dezumanizarea. Ca sa fii primul trebuie sa calci pe toți, sa hrănești orgoliul , mulțumit că i ai învins. Și mai vor și premii și laude pentru mizeria asta.

  Ei urmează poruncile sistemului si spun că ne educa pe noi? Spre ce? Spre susținerea acelorași mizerii numite Stat și Societate? Societatea ne termină nervos. Ne baga la comun și ne rupe daca nu ne încadrăm in regulile ei de cacat, in regulile mai ales nescrise.

  Ce cooperare poate fi intre cel care influențează și cel care este influențat?
  Ce cooperare poate fi intre stăpâni și servitori/ sclavi?

  Profesorii creează generații de sclavi supuși sistemelor ca sa plătească taxe, in vreme ce stăpânii capitaliști plus bancherii ne au nenorocit pe toți. Raul este în aer. Formează generații care sa urmeze superficialități (obiceiuri formale care sa le acopere tristețea interioara, prefacandu se veseli), care sa i distragă de la problemele de fond. Daca nu te supui regulilor, convenientelor ești exclus de ceilalți din „bunătate”, nu?

  Perpetuează atacul că avem „datorii”. De când ne naștem suntem plini de „datorii”, de la datoria față de familie (că părinții sunt nemernici și ce, suporta i), până la cea pentru stat (da bani statului, supune te orbeste și fă plozi, altfel de ce trăiești?). E in regulă sa fii obligat sa faci armata și să omori cetățeni, pentru „stat”. E in regulă sa fii pedepsit daca dezertezi, mama ce trădător!. Poți să omori că nu i nici o problema pentru societate și stat- concepte sinistre. Și popii proliferează aceleași nemernicii, sa te sacrifici. Chipurile sacrificiul înseamnă iubire. Minciuni!

  Suntem împroșcați cu rahat de când ne naștem și mai trebuie sa și suportam aroganta profesorilor și orgoliul lor mizerabil. Daca un om apare în fata ta a fi destept și bun și reușește să schimbe ceva in jurul lui, ei își aroga rezultatele, pentru ca, chipurile, ei, profesorii l ar fi format. Profesorii sunt niste închipuiți!

  Vreți valori, dar și capitalism? Sa ne sprijinim intre noi, să fim buni unii cu alții, dar și capitalism? Vreți valori dar și să umilim și să disprețuim pe ceilalți, pe cei care nu au studii superioare? Și să se vadă superioritatea prin bănet? Altul nu merita concediu, trai decent, nu? Că are o meserie fara prestigiu social?
  Competitiile sunt războaie in miniatura. Un copil se laudă că a luat aurul la olimpiada. Așa, și? A fost învățat că trebuie să primească laude, populimea sa i se închine. Pentru cine a învățat? Pentru el sau pentru populime?!

  Profesorii nu au vazut nemernicia acestui sistem financiar care se repeta la 100 de ani? Ii doare in cot? Nu sunt ei culți și deștepți? Nu trebuia să le spună elevilor ce urmează ca sa se pregătească pentru dezastru? Care sunt monștrii ce aduc acest dezastru?

  Ca sa ai bani multi trebuie sa iei de la alții. Înstăriții nu împart cu alții. Toți banii sunt murdari. La nivel înalt, nu poți să ai bani foarte multi fara sa fi păcălit, escrocat sau șantajat pe careva, ca sa nu zic și băgat în mormânt.

  Ce știu profesorii? Absolut nimic! Predau fiecare câte o materie așa cum e ceruta de agenda política. Materia aia nu te creste și nu te îmbogățește ca fiinta pe interior. Căci asta înseamnă educație: cultivarea perpetua a valorilor, sădirea/cresterea semințelor de a fi bun și a face bine in general, de a te sprijini sa ajungi înțelept. Sa înțelegi ce este bine , ce este rău. Sa îți clarifici de ce este bine, de ce este rău. Educația te sprijină sa te însănătoșești, te sprijină sa dai drumul raționalului, sa nu intri in ierarhia stăpân -servitor, căci te transforma pe interior, si cate și mai cate. Sa nu faci rău altuia (așa nu ți faci nici ție), sa nu faci chestii strâmbe altuia, chestii nedrepte. Că înveți să și numeri până la „100 „e altceva. Asta e normalul de educație care nu este la școală pentru că sistemul inițial prusac moștenit este de cacat. Pentru că „statul” și „societatea” sunt mai presus de ființele umane.

  Profesorii nu pregătesc tinerii să taie Raul din rădăcini, acest rău care are multe forme. Nu i pregătesc nici măcar sa nu fie afectați de Raul din jur. Ești împotriva raului sistemelor, demaști minciunile, strâmbele, esti exilat, denigrat, atacat. Societatea se dezice de tine. Profesorii arata această realitate? Ce ne învață ei?
  Ei vor bani, pentru că, chipurile, formează caractere. Minciuni!

  Vor bani pentru că salariul minim nu le ajunge așa cum nu le ajunge tuturor românilor. Pentru că politicienii și mafia politica ne au distrus pe toți. Ii numesc demnitari in loc de criminali sau lichele. Ei nu spun lucrurilor pe nume, așteaptă să o spunem noi , „ăia”, care nu predam și nu ne credem zeii „formatori de caractere”. Ne au învățat la școală supușenia, frica, sa lăsăm capul plecat. Daca te revoltai dominării lor erai un elev „concediat”.

  Profesorii nu aduc nici o schimbare! Mai predau și evoluționismul in scoli si tot nu pricep că acest teritoriu (și Terra) este plin de animale. Și ei cer de la animale chestii bune? Orgoliul, lăcomia, dominarea, placerea, cruzimea, șefia, stăpânirea, competiția, mârșăvia, escrocarea, viclenia, toate sunt întunecate!

  Profesorii , în general, sunt niste cretini (nu este o jignire, este faptul) surprinși , acum, că nu mai sunt adulati de nimeni. Atunci când te duce capul și ești deștept, nu mai poți tolera minciunile, strâmbătățile, imaginile de fațadă, mafia din propriul sistem de învățământ, samd.
  Lupți pentru dreptate pentru toți!

 5. Maria spune:

  Susțin greva profesorilor! Nu renunțati la lupta!

 6. Chelar Emiliea spune:

  In ce lege me-at retinuit 8 zile din salariu?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.