fbpx

Marius Nistor (FSE Spiru Haret): Rugăm părinții să nu forțeze, aducând copiii la școală

Marius Nistor, liderul organizației sindicale FSE Spiru Haret, le-a transmis părinților rugămintea „să nu forțeze” luni, aducându-și copiii la școală în timpul grevei generale.

„Inspectorale vor comunica prin intermediul directorilor unităților de învățământ și diriginții de la clasă care e situația luni. Sunt comunicări care sunt pe WhatsApp,dar rugăm părinții în momentul în care primesc informații legate de modul în care se desfășoară greva, să nu forțeze, aducându-și copiii la școală”, a transmis Marius Nistor, citat de Digi 24.

Ministerul Educației a transmis, înainte de începerea grevei generale, că școlile trebuie să le comunice permanent părinților informațiile necesare privind derularea activităților didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenței în spațiul școlii.

Instituția anunță că a avut, vineri, o videoconferință cu inspectoratele școlare județene, în cadrul căreia „le-am prezentat cadrul general al dialogului social și le-am transmis să monitorizeze constant modul în care se derulează activitatea educațională la nivelul județelor, comunicând permanent cu toți actorii implicați în procesul educațional. În acest demers, contăm și pe responsabilitatea directorilor fiecărei unități de învățământ”.

În informarea de presă, ministerul afirmă că „facem toate eforturile ca procesul educațional să continue, iar elevii să fie în siguranță în unitățile de învățământ”.

De asemenea, „Ministerul Educației ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competență, pentru a evita declanșarea grevei generale începând cu 22 mai 2023. În același timp, suntem preocupați si întreprindem demersurile necesare pentru protejarea dreptului la educație al elevilor.

Vom continua să avem un dialog constant și deschis cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, pentru a găsi cele mai bune soluții în baza Legii dialogului social nr. 367/2022. Reamintim că responsabilitatea Ministerului Educației este atât față de angajații din sistem, cât și față de milioanele de elevi și părinți din România”, se arată în informarea de presă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.