fbpx

Marius Nistor: Ar fi trebuit să se procedeze pentru salariaţii din Educație la fel ca pentru medici

sursă imagine: Antena 3

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, afirmă că, după adoptarea de către Guvern a Memorandumului privind salarizarea personalului din Educație, angajaţii care au declanşat greva sunt cei care vor decide dacă o continuă. pentru medici

„Singurii în măsură să ia o decizie vizavi de memorandumul care a fost adoptat de Guvernul României sunt colegii noştri. Ei vor da un răspuns în cunoştinţă de cauză. Greva am declanşat-o împreună, au semnat pentru declanşarea acestei acţiuni de protest; doar ei sunt în măsură să decidă ce anume se va întâmpla mai departe”, a declarat, joi după amiază, pentru News.ro, Marius Nistor.

Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, vineri, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc. 
Întrebat dacă îl mulţumeşte demersul Executivului de a adopta şi publica în Monitorul Oficial un astfel de document, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns: „Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finanţare necesare pentru acoperirea acelor creşteri salariale. Atât de necesare.”
Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, vineri, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.