fbpx

Marcel Bartic: Există și profesori negaționiști. Acești oameni nu mai au ce căuta la catedră

de Marcel Bartic, director Liceul Internațional Little London

Ca și cum nu am fi avut destule pe cap în perioada asta, observ că există o categorie de părinți care vor să-și trimită copiii la școală fără mască.

Că nu există Covid. Că e conspirație. Că se atentează la sănătatea copilului. Că e forțat să poarte botniță. Că i se încalcă drepturile.

Si pentru ca acești părinți au spirit de inițiativă, s-au pus pe organizat. Fac grupuri, grupulețe, angajează avocați și amenință școlile cu procese. Pun presiune pe directori, profesori și se agită de mama focului pe rețelele sociale. Curg filmulețele de pe youtube cu tot felul de mărturii cutremurătoare și dovezi bombă care trebuie citite repede până nu sunt date jos de pe facebook.

Trebuie să fie clar pentru toata lumea.

Normele sanitare nu se negociază.

Școlile au obligația de a respecta aceste reguli cu strictețe. Directorii nu trebuie să se lase intimidați nici de mama proceselor. Prima și cea mai importantă obligație pe care o au trebuie să fie siguranța copiilor și profesorilor care le intră în școală. Există bază legislativă care sprijină toate aceste măsuri și sunt susținute de specialiști recunoscuți în medicină. Nu avem nici un motiv să facem compromisuri.

Poate că e un moment potrivit în care școlile să învețe și cum să dea dovadă de fermitate. Să nu se mai plece după cum bate vântul sau sună telefoanele.

A, era să uit.

Nu sunt doar părinți negaționiști.

Mai sunt și profesori.

Oameni care pretind că fac educație. Și se prezintă în fața copiilor cu tot felul de aiureli fără nici un fundament științific.

Acești oameni nu mai au ce căuta la catedră.

Acești indivizi greșesc de zece ori mai grav decât o fac părinții. Pentru că se folosesc de autoritatea și ascendentul pe care îl au în fața copiilor. Pentru că elevii lor vor lua în serios bazaconiile pe care le debitează. Pentru că le pun în pericol sănătatea și duc în derizoriu actul educațional.

Avem de luptat nu doar cu o pandemie ci și un curent masiv de pseudoștiință. Care amenință nu doar corpul școlii ci și sufletul ei. Pune în pericol însăși ideea de educație.

Dragă școală, nu ceda!

Fii fermă și responsabilă.

Poți.

Marcel Marcel

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.