fbpx

Macron anunță că prezervativele vor fi gratuite pentru tineri, în farmaciile din Franța

Tinerii din Franța, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, vor beneficia de prezervative gratuite, de la 1 ianuarie 2023, a anunțat președintele Emmanuel Macron, joi.

„În farmacii, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii între 18 și 25 de ani. Va începe de la 1 ianuarie. Este o mică revoluție a prevenției”, a spus președintele, citat de RTL.

Costul prezervativelor a fost deja rambursat de Asigurările Sociale pe bază de rețetă de la un medic sau moașă din 10 decembrie 2018, un instrument suplimentar pentru lupta împotriva SIDA și a infecțiilor cu transmitere sexuală. Măsura vizează livrarea de cutii cu 6, 12 sau 24 de prezervative în farmacii, detaliase atunci Ministerul Sănătăţii din Franța.

Două mărci de prezervative pentru bărbați sunt în prezent acoperite în proporție de până la 60% de asigurările de sănătate, restul de 40% fiind acoperite de asigurările de sănătate complementare pentru cei care au. Macron consideră „despre sănătatea sexuală” a tinerilor că „avem un subiect real”. El a menționat în special vaccinarea adolescenților – fete și băieți – împotriva infecțiilor cu papilomavirus (HPV), legate de apariția mai multor tipuri de cancer. „Nu exclud să mergem spre vaccinarea obligatorie”, a insistat președintele.

Cât despre educația sexuală, „nu suntem buni la această materie. Realitatea este foarte, foarte departe de teorie. Trebuie să ne reformăm mult mai bine profesorii pe această temă, trebuie să conștientizăm”, a argumentat șeful statului francez, potrivit sursei citate.

Proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale, adoptat săptămâna trecută, prevede și contracepția de urgență gratuită pentru toate femeile, fără prescripție medicală. De asemenea, textul a făcut posibil screening-ul pentru anumite infecții cu transmitere sexuală fără prescripție medicală pentru toată lumea și gratuit pentru cei sub 26 de ani.

Prezervativele gratuite

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.