fbpx

Liviu Pop, fost ministru al Educației: ”12 poate să fie mai mare decât 16, în baza numerică 5”

Sursă foto: B1.ro

”În baza numerică 10, 12 este mai mic decât 16. În altă bază numerică, 12 s-ar putea să fie mai mare ca 16, adică în baza 5”, acesta a fost răspunsul dat de fostul ministru al Educației, Liviu Pop,  potrivit Digi 24. Replica fostului ministru a venit în contextul în care a fost întrebat despre greșelile din manualul de matematică.

Potrivit sursei citate, fostul ministru s-a scuzat ulterior, spunându-le jurnaliştilor că nu a înţeles exact întrebarea, însă tot a greșit. În baza 5 nu există cifra 6.

Liviu Pop este profesor de matematică.

Reporter: Nu credeţi că este sfidător să le spuneţi unor părinţi de copii de clasa I că 12 e mai mare decât 16 în baza 10, în baza 5?

Liviu Pop: Nu, nu, nu, eu nu am știut de ce m-ați întrebat. Eu am răspuns din prisma întrebării, fără să știu la ce nivel de învățământ vă referiți.

 

În manualul de matematică pentru clasa I scrie că numărul 12 este mai mare decât 16, cartea fiind publicată de Editura Didactică și Pedagogică, sub semnătura autorilor Tudora Pitila și Cleopatra Mihăilescu, potrivit Digi24.

Referitor la manualul de matematică, Ministerul Educației a transmis, într-un comunicat, că “în acest manuscris au fost corectate mai multe greșeli, această eroare fiind remediată inițial de către redactor, însa în amplul proces de inserare a corecturilor în manual de către tehnoredactor, aceasta se pare ca a fost omisă.”