fbpx

LIVE Miliardarul Jeff Bezos, primul zbor în spațiu cu Blue Origin

Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos își va începe curând călătoria spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin, transmite Digi 24. La bord se află patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Racheta New Shepard este complet autonomă și nu este pilotată.

Urmărește misiunea LIVE, aici:

Ce cerințe trebuie să îndeplinească o persoană care vrea să călătorească în spațiu la bordul Blue Origin

Pentru a putea merge în spațiu la bordul rachetei New Shepard, o persoană trebuie să îndeplinească câteva cerințe ale Blue Origin:

  • Trebuie să aibă cel puțin 18 ani
  • Trebuie să aibă o înălțime între 1,52 și 1,93 metri înălțime și între 49 și 101 kilograme în greutate.
  • Trebuie să aibă suficientă condiție fizică pentru a urca șapte trepte de scări într-un minut și jumătate.
  • Trebuie să poată să își pună și să își scoată centura de siguranță în mai puțin de 15 secunde, să petreacă o oră și jumătate într-o capsulă închisă și să reziste unei forțe de 5,5G în timpul coborârii
Pe 11 iulie, Naveta SpaceshipTwo Unity a companiei Virgin Galactic și avionul purtător VMS Eve au decolat de pe o pistă construită într-una dintre cele mai pustii zone de deșert din America de Nord, în New Mexico.
Printre colegii de zbor ai lui Richard Branson, inițiatorul proiectului Virgin Galactic, s-au numărat Beth Moses, astronaut instructor-șef  la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.