fbpx

Liderul EDUPART, către părinți: Nu mai săriți cu banii pentru a da bine în fața profesorilor

Photo 79794576 / Class © Ian Allenden | Dreamstime.com

Iulian Cristache, liderul federației EDUPART, le transmite părinților să nu mai ”sară cu banii” atunci când vine vorba de cadourile pentru cadrele didactice.

Mesajul lui Iulian Cristache:

La naiba!
Parcă este o poveste fără de sfârșit! În fiecare an mergem pe copy/paste, aceleași probleme, aceleași tare, nimic schimbat.
Mă refer la fondul clasei, la materialele/rechizitele de lucru necesare copiilor noștri, la banii pentru hârtie igienica, la săpun lichid etc.

Dragi părinți, nu vă supărați, dar începem să purtam principala vină.
De când sunt președinte la aceasta Federație, am pus presiune pe ministrul educației (din 2015 și până acum) astfel încât legislația să interzică colectarea de fonduri, să interzică meditațiile cu profii de la clasă etc
Putem accepta meditațiile cu profii de la clasă atunci când vorbim de performanță, de o continuitate a actului educațional, nu de constrângere.

Rogu-vă, nu mai fiți ghiocei, nu mai săriți cu banii pentru a da bine în fata profesorilor. Sigur, nu mă voi opune unor cadourilor simbolice, nu mă voi opune chiar și cadourilor consistente la final de ciclu de învățământ – sunt banii dvs., ar fi culmea să vă interzic -, eu mă refer la constrângere și la cumpărarea bunăvoinței.
Aici e șpilul.

Să merg la extrem:
Să zic că părinții au dare de mână și vor, de BUNĂVOIE, să doteze unitatea cu echipament modern, școala neavând bani pentru așa ceva și nici primarul dispus să cotizeze.
Dar, să ceri bani de hârtie igienica și săpun lichid, în anul 2022, având și finanțarea de bază – să nu-mi spuneți că nici macar de așa ceva nu sunt bani din finanțarea de baza – este o prostie, o necunoaștere a legislatiei, o idioțenie și o „măgărie” a conducerii unităților de învățământ.

Așadar, dragi profesori și părinți, ieșiti din tarele comunismului, nu exista școală din România, care să nu aibă bani de hârtie igienica și săpun lichid. Poate să nu aibă pentru echipamente digitale, pentru draperii, pentru utilități, dar nu pentru hârtie și săpun.
Puneți piciorul în prag și nu mai susțineți umilința și degradarea sistemului.
Puteți?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.