fbpx

Liceul Româno-Finlandez: Profilul Pedagogic cu specializarea învățător-educator, în oferta pentru anul școlar 2023-2024

Liceul Româno-Finlandez și-a anunțat oferta pentru anul școlar 2023-2024, iar profilul pedagogic, cu specializarea învățător-educator face parte din aceasta.

„Atunci când am fondat această școală ne-am gândit că putem deveni tot atât de buni pe cât oamenii pe care îi aducem lângă noi, adică inclusiv viitori elevi, cum ești tu. 

Dacă te interesează și altceva în afară de olimpiade și concursuri, înseamnă că ești pe drumul cel bun”, transmite Alina Dumitrache, directoarea Liceului Româno-Finlandez.

Oferta liceului pentru anul școlar următor: 

Profil Pedagogic, Specializarea Învățător-Educator 

Profil Uman, Specializarea Științe Sociale 

Profil Real, Specializarea Matematică-Informatică 

Perioadele de admitere pentru Liceul Româno-Finlandez sunt următoarele: 

Etapa 1 : 29-30 iunie 

Etapa 2 : 20-21 iulie 

În perioada 17 – 19 mai 2023, liceul organizează probe de aptitudini pentru posibilitatea accesării, ca urmare a susținerii și promovării Evaluării Naționale, a profilului Pedagogic, specializarea Învățător-Educator. 

Mesajul directorului unității școlare, în care explică decizia de a introduce profilul Pedagogic în oferta școlii:

“Îmi doresc să am la 25 ani suficient de mulți bani încât să pot să am un cuvânt de spus în mentorarea tinerilor.”

Asta a afirmat un elev al meu astăzi, în întâlnirea individuală. E băiat și a ales profilul pedagogic pentru că, spunea el, vrea să devină un antrenor de succes sau mentor sau îndrumător. Alina, vreau să-i văd pe copii devenind mai buni pentru că cineva a crezut în ei!

 

Fac parte dintr-o cancelarie din 2007. Și de stat și privată.  De 14 ani conduc o instituție de învățământ care, în ultimii 4 ani și-a asumat și misiunea de a forma viitori profesori, adică visul meu cel mai mare este să populăm cancelaria noastră cu foști elevi! Ce frumos s-ar “închide cercul”.

 

Dar pentru asta se fac eforturi mari, colosale și copleșitoare de îngrijire, formare continuă, provocare, corectare și mai ales… încurajare!

 

Haideți să readucem profesorul pe locul care-i face cea mai mare cinste: lângă elevi, cu susținere, recunoaștere și mai puțină blamare!

 

Cât încă mai avem timp…

Ieri, 14.000 de profesori au scandat în fața Guvernului. Au părăsit cancelariile, într-un gest disperat. Au simțit că DOAR asta le-a mai rămas.

14.000 profesori au stat într-un loc nefiresc profesiei lor.

Haideți să-i prețuim suficient de tare încât scandările și pancartele lor să fie doar dintr-o tribună, unde au primit bilete de la un fost elev ajuns campion sau cântăreț sau orice fel de om de nădejde al societății!

Cam atât ar trebui să câștige un profesor ca să fie ascultat!

 

Află mai multe despre Liceul Româno-Finlandez:  

https://liceulfinlandez.ro/info-liceu/ 

https://liceulfinlandez.ro/admitere-liceu/ 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.