fbpx

Lecții transdisciplinare: română-logică-istorie

Profesorii de la Little London International Academy desfășoară un program consistent de lecții transdisciplinare. Activitățile sunt susținute de doi, uneori trei profesori, iar elevii au prilejul să aprofundeze o teme prin intermediul a  mai multe discipline. Copiii sunt foarte atrași de caracterul dinamic și inedit al lecției și reușesc să înțeleagă mult mai bine contextul în care învață despre un anumit subiect.

Lecţie română-logică-istorie

lectii interdisciplinare 2
Cărţile lui Liviu Rebreanu sunt, cu siguranţă, o provocare pentru imaginaţia cititorilor şi capacitatea lor de a le înţelege personajele. Pentru elevii  noştri de la
a IX-a, lucrurile au început să prindă contur mai uşor datorită ideii, pe care doamna profesoară Adriana Iancu a avut-o, de a pune romanul “Pădurea spânzuraţilor” într-un inedit context de învăţare. În cadrul dezbaterii organizate pe această temă au fost invitaţi psihologul şcolii şi profesorul de istorie, cu ajutorul cărora, copiii au analizat opera lui Rebreanu din perspectivă istorică şi psihologică. Dincolo de descifrarea mesajului transmis de această carte, elevii au putut observa, încă o dată, că învăţarea nu are graniţe şi că legăturile interdisciplinare deschid, cu mai multă generozitate, porţile cunoaşterii.

Exemplu de Bune Practici oferit de către Little London International Academy.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.