fbpx

La 58 de ani, din nou elevă. Povestea emoționantă a unei femei din Galați care s-a întors la școală

O femeie din Galați, care a fost nevoită să abandoneze școala în copilărie, s-a întors din nou în sala de clasă. La 58 de ani, ea este elevă  în programul ADȘ primar, nivel III din proiectul Orizont, derulat de Inspectoratul Școlar Galați. Povestea sa a apărut pe pagina de Facebook a proiectului:

Tanti Anica și povestea de la Orizont
Gogeanu Anica, tanti Anica cum îi spun doamna învățătoare și colegii, are 58 ani și este elevă în programul ADȘ primar, nivel III din proiectul Orizont. Tanti Anica este o femeie modestă, care locuiește în aceeași curte cu fratele său, în două camere sărăcăcioase, fără energie electrică. A eliminat becurile deoarece puținii bănuți nu-i ajung pentru a plăti facturile. Trăiește doar din ajutorul social de 140 lei/lună și pentru acești bănuți, în fiecare zi de miercuri, de la 4 la 7 seara, o găsim pe tanti Anica măturând, igienizând sălile de clasă din Școala Gimnazială nr. 1 Barcea împreună cu femeia de serviciu.
La școală este prezentă în fiecare zi, întotdeauna punctuală, dornică să termine opt clase. În fiecare săptămână întreabă când termină clasa a III-a, pentru că vrea să ajungă cât mai repede în clasa a VIII-a.
Tanti Anica este foarte silitoare, conștiincioasă, determinată și mereu cu teama de a nu se îmbolnăvi, ceea ce ar însemna să lipsească de la școală. După fiecare zi de cursuri își notează într-un caiet pe care-l poartă mereu în geantă o parte din notițele din clasă. Asta pentru a-i arăta surorii sale din Tecuci ce învață la orele de curs. Merge la Tecuci la sfârșit de săptămână iar lunea se întoarce la școală.
Într-una din zile a mers la farmacie și a cumpărat ,,pastile pentru ținere de minte’’, cum le numește tanti Anica, după ce a constatat că la o oră de matematică s-a cam încurcat la operațiile de înmulțire.
Tanti Anica, o femeie blândă, duioasă, veselă și uneori inocentă, este un exemplu demn de apreciat și de urmat de întrega comunitate și societate. Cu o poveste de viață impresionantă, tanti Anica demonstrează că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu te poate opri.
Îi dorim multă sănătate și putere să-și împlinească visul de a termina cele opt clase!

Despre proiectul Educația la Orizont

Proiectul are ca scop reducerea abandonului școlar și a fenomenului de părăsire timpurie a școlii la nivelul județului Galați, prin dezvoltarea unor măsuri integrate de susținere a educației preșcolarilor și elevilor proveniți din grupuri dezavantajate, a persoanelor care au abandonat școala, pentru a dezvolta o comunitate incluzivă.
Măsurile educaționale dezvoltate în cadrul proiectului vor asigura o creștere a participării elevilor și preșcolarilor identificați a fi în situații de risc de părăsire timpurie a școlii. Unul din rezultatele proiectului va consta in dezvoltarea unei Rețele pentru educație la orice vârstă – E-GaLați, având următoarele rezultate previzionate: o rețea activă de educație la orice vârstă – E-GaLați si o unitate mobilă de promovare a educației în 12 comunități gălățene.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.