fbpx

Jurnalista Oana Despa va preda la Școala de gramatică

Jurnalista Oana Despa va fi unul dintre profesorii de la Școala de gramatică, anunță organizația, într-un comunicat:

”Au început înscrierile la cel mai nou curs online al nostru, pe care Oana Despa, jurnalist și filolog, l-a pregătit pentru elevii de gimnaziu și de liceu: „Media, televiziune și redactare de text jurnalistic”.

Pe parcursul a nouă luni, cursanții se pot familiariza cu elemente de redactare a textului jurnalistic, vor ajunge să creeze propriile știri, reportaje și mini-anchete. Vor fi, pe rând, redactori-șefi și editorialiști. Mai mult, vor deprinde abilități de identificare a știrilor false și a conturilor contrafăcute de pe rețelele de socializare.

La finalul stagiului de pregătire, fiecare grupă va crea propriul jurnal filmat sau o ediție online a revistei Școlii de Gramatică.

Cursul se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu. Conținutul va fi adaptat nivelului fiecărei grupe de vârstă. Pe parcursul întregului curs, tinerii vor avea ocazia să se întâlnească cu personalități de știri sau de divertisment de la televiziunile, radiourile sau presa scrisă din România. Puteți consulta tematica, accesând următorul link: https://scoaladegramatica.ro/…/curs-de-media…/
Dacă doriți să vă înscrieți sau să fiți contactați pentru mai multe detalii, vă invităm să completați formularul de mai jos:

https://forms.gle/MoU2d6M63X6wb2gu5

Durată: noiembrie 2020 – iunie 2021.
Data începerii: sâmbătă, 7 noiembrie.

Profesori:

Educația media și despre media – Oana Despa, jurnalist
Studiul imaginii – Mihai Filoneanu, regizor
Limbajul din mass-media – Corina Popa, lingvist.”

Oana Despa a comentat, la rândul său, anunțul, pe pagina sa de Facebook:

”Nu știu dacă toți copiii care vor vrea să vină la el vor ajunge jurnaliști. Sau dacă voi avea puterea să îi inspir să își dorească asta.
Vă pot promite însă că, după cursul acesta, vor fi mai atenți la lumea din jur. La interacțiunea cu ceilalți, cu internetul, cu dreptatea și cu adevărul. Jurnalismul este mai ales despre viață și despre oameni.
Nu-s cel mai bun pedagog, nici cel mai bun jurnalist.
Sunt însă un om care crede că oamenii mici pot face lumea de mâine mare.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.