fbpx

Joi, 27 ianuarie, ora 19:00, LECȚIA DESCHISĂ, live pe Facebook

Joi, 27 ianuarie, ora 19:00,  va avea loc al doilea webinar din seria evenimentelor organizate de Educație Privată, intitulate „Lecția deschisă”. 

Tema întâlnirii este dată de felul în care este realizată evaluarea în școlile din România. Contextul pandemic a evidențiat, dacă mai era nevoie, limitele sistemului prin care verificăm progresul sau regresul elevilor. Absența unor standarde și instrumente care să ofere o imagine unitară acestui segment al actului educațional îngreunează stabilirea unui diagnostic clar al nivelului de cunoștințe al elevilor. Este dificil, dacă nu chiar imposibil, să propui politici publice în învățământ fără să știi care este nivelul real al dezvoltării cognitive a copiilor.

Înscrie-te la eveniment, aici.O posibilă soluție ar putea fi testele standardizate

Cu sprijinul unor profesori care au folosit aceste instrumente de evaluare dar și a specialiștilor care le propun, vom încerca în cadrul întâlnirii din 27 ianuarie să deslușim cum arată o testare standardizata și cum se deosebește ea de testele clasice. 

Conceptul nu este chiar o noutate în România. Sunt școli în care elevii parcurg astfel de teste iar invitații noștri ne vor prezenta rezultatele unor programe pilot care au avut drept obiect evaluarea standardizata. Pot fi aceste instrumente un sprijin pentru elevi și profesori pentru a obține rezultate mai bune la evaluările naționale? Suntem conștienți că notele pe care le punem elevilor nu reflectă performanța școlară? Iată întrebări la care vom încerca să răspundem în cadrul unui nou eveniment „Lecția deschisă”. Nu oricum, ci așa cum ne-am obișnuit cititorii. Cu demonstrații și aplicații practice, în care profesorii să vadă efectiv ce sunt și cum pot fi aplicate aceste teste. 

Alături de noi se va afla și un reprezentant al Ministerului Educației, care ne va spune care sunt perspectivele ca aceste teste să ajungă în toate școlile din țară. 

invitati lectie deschisa

Cadrele didactice participante la webinar vor putea beneficia de conturi gratuite pe o platformă de evaluare standardizata pentru disciplinele limba română,  matematică și istorie.


Nume(Obligatoriu)
Please enter a number from 1 to 1000.
La ce materii vreți să testați?(Obligatoriu)
Consent(Obligatoriu)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.