fbpx

China interzice accesul minorilor la jocuri online, de luni până joi

Photo 180627979 © Shao-chun Wang | Dreamstime.com

Copiii sub 18 ani din China vor avea o limită de doar trei ore pe săptămână pentru accesul la jocuri online, în conformitate cu noile reguli anti-dependență anunțate luni, relatează Euronews.

Limita înseamnă că minorii din China vor putea accesa doar jocuri online, cum ar Honour of Kings, între orele 20 și 21, ora locală, vinerea, în timpul weekendului și în zilele de sărbătoare. Minorii nu vor avea voie să se joace deloc online de luni până joi.

Anunțul autorității de reglementare din China vine la mai puțin de o lună după ce un editorial dintr-un ziar guvernamental a criticat jocurile online, ducând la o scădere bruscă a prețurilor acțiunilor marilor companii de jocuri, inclusiv Tencent și NetEase.

China limitase deja durata totală a timpului de acces la jocurile online pentru persoanele sub 18 ani la trei ore pe zi în timpul sărbătorilor și 1,5 ore în alte zile.

Companiile de gaming din China restricționează serviciile de acces în afara acestor ore, utilizând sisteme de verificare a numelui real care necesită identificarea oficială a unui utilizator pentru a se conecta.

Autoritatea de reglementare a Chinei a declarat că va crește frecvența și intensitatea inspecțiilor pentru companiile de jocuri online pentru a se asigura că pun în aplicare limite de timp și sisteme anti-dependență

La începutul acestei luni, Tencent, cea mai mare companie din lume de jocuri video, a impus limite de timp pentru Honor of Kings, care au depășit limita precedentă impusă de stat.

Cu toate acestea, unii jucători chinezi au declarat pentru AFP că au găsit modalități simple de a evita regulile.

„Folosind contul unui adult, joc două-trei ore pe zi și bineînțeles după ora 22”, a declarat pentru Euronews un jucător de 17 ani care a dorit să rămână anonim.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/young-asian-handsome-pro-gamer-playing-online-cyber-sport-game-home-cyber-sport-gamer-playing-game-image180627979

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.