fbpx

Jill Biden și Carmen Iohannis au vizitat Școala Gimnazială Uruguay, care găzduiește copii ucraineni

Foto: Mike Memoli/Twitter

Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii și Carmen Iohannis, soția președintelui României, au vizitat, în această după-amiază, Școala Gimnazială ”Uruguay”, unde învață și copii sosiți din Ucraina, după invazia rusă.

Jill Biden a publicat, pe pagina sa de Facebook, imagini filmate în timpul vizitei.

”Astăzi, la București, Prima Doamnă Carmen Iohannis și cu mine vizităm Școala Gimnazială Uruguay, o școală din România care și-a deschis sălile de clasă studenților refugiați ucraineni”, este mesajul postat pe pagina lui Jill Biden.

Mamele din Ucraina le-au explicat celor două doamne greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.

Discuţiile s-au axat în principal pe nevoia copiilor din ţara vecină României de a învăţa în limba ucraineană.

Una dintre profesoare a explicat că la Şcoala Gimnazială „Uruguay” a fost amenajat un spaţiu educaţional pentru copii ucraineni, în cadrul unui proiect mai amplu, destinat să ofere şi sprijin financiar, cazare şi îngrijiri medicale mamelor.

„Proiectul meu a venit din cauza fricii. Mă gândeam doar cum să îmi salvez copilul. Mulţumim poporului român pentru că a fost alături de noi, ne-au ajutat atât de mult. Au făcut atât de mult voluntariat, că nici România nu se aştepta că pot fi atât de primitori.

Am văzut aceşti copii care sunt într-un spaţiu sigur. Am venit aici pe 1 martie şi nimeni nu auzise de acest proiect educaţional. Oamenii aveau alte griji. M-am dus la Ambasada Ucrainei şi nu au avut timp pentru mine. M-am dus la Gara de Nord şi am început să strig: «Eu sunt o profesoară şi pot să mă ocup de educaţia copiilor». Era o maşină care aştepta un tren şi lumea mi-a spus: «Nu mai speriaţi oamenii!».

Cineva mi-a spus că primarul organizează un spaţiu pentru copii, dotat cu ce trebuie. Voluntarii mi-au dat numărul ministrului Educaţiei şi l-am sunat: «Ne puteţi ajuta cu nişte clase pentru copii?». Apoi ni s-a spus că ne pot da nişte clase pentru copii. Vreau să mulţumesc poporului român pentru ce a făcut pentru noi”, a povestit o altă profesoară ucraineană, conform agenției Agerpres, citată de Digi 24.

4 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.