fbpx

Iulian Cristache: Salarizarea profesorilor să fie urmată de un sistem de monitorizare și control al calității activității didactice

Foto: Pressfoto on Freepik

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naționale a Părinților, transmite mai multe propuneri referitoare la salarizarea profesorilor. Cristache spune că trebuie să existe un sistem de monitorizare și control a calității pentru activitățile pe care cadrele didactice le desfășoară la clasă.

Propunerile lui Iulian Cristache:

Țineți minte ce scriu aici.
Sigur, nu „inventez” apa caldă, dar este necesar să se țină cont, altfel vom ajunge și mai rău decât acum:

●Salarizarea profesorilor trebuie să fie motivantă.

●Salarizarea trebuie să fie urmată de un sistem de monitorizare și control al calității activității didactice. Fie că vorbim de rezultatele de la examenele naționale și de Bacalaureat, fie că se caută alte pârghii, dar acest sistem este obligatoriu.

●Avem nevoie de o organigramă corespunzătoare: profesori de sprijin, consilieri permanenți în școală, paznici, adevărați specialiști IT, profesori asistenți, mediatorii școlari.

●Sancțiuni, sancțiuni, sancțiuni!
O să spuneți că sunt de școală veche, dar trebuie să înțelegem că toate statele dezvoltate se bazează pe sancțiuni. Ai greșit, ai plătit! Acestea te fac să te gândești de mai multe ori dacă merită să încalci din nou legea.

●Curriculum adaptat.
Planurile cadru și programele corelate. Trebuie dat timp unui profesor să predea, să instruiască/învețe elevii și să evalueze specific.

Acestea sunt doar câteva propuneri care pot părea banale, dar sunt esențiale.

1 comment

  1. Hora spune:

    Domnilor! Atunci sa fiți monitorizati și dumneavoastră și toate categoriile profesionale angajate la stat, inclusiv miniștri. Nu mai vorbiți prostii când nu cunoașteți sistemul.
    Dacă e să fim monitorizati, sa fie si părinții cum își pregătesc elevii!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.