fbpx

Israel, la două săptămâni de la redeschiderea școlilor: sute de infectări, aproape 10.000 de elevi și profesori în carantină

Aproape 10.000 de elevi și profesori au intrat în carantină și peste 200 au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus, în cele două săptămâni care au trecut de la redeschiderea școlilor anunță publicația The Times of Israel.

Ministerul Educației a declarat marți după-amiază că 9.935 de membri ai studenților și ai personalului educației erau în carantină și că un număr de 31 de instituții au fost închise temporar în ultima săptămână.Acesta a spus că au fost confirmate în total 217 de persoane infectate în școli și grădinițe.Focarul reînnoit, care a început săptămâna trecută, este axat pe instituțiile de învățământ, în special liceul gimnazial Rehavia din Ierusalim, unde 159 de studenți și membri ai personalului s-au găsit infectați.

Mulți alți elevi au primit, marți, indicația să intre în carantină timp de 14 zile, inclusiv aproape 2.000 de elevi la un liceu din Beersheba, unde o fată a fost diagnosticată cu coronavirus.
Ministerul Sănătății a anunțat încă două alte decese cauzate de boală.Toți cei 1.930 de studenți de la școala Makif Vav vor rămâne izolați până când Ministerul Sănătății încheie o investigație epidemiologică și vor emite instrucțiuni suplimentare.

Un număr tot mai mare de părinți au evitat să-și trimită copiii la școală ca urmare a valului de infecții. Unele școli au pus în aplicare în mod independent un sistem de organizare a elevilor în grupuri mai mici, separate, care stau departe unul de celălalt pentru a limita orice val potențial de infecții, au relatat ziarele din Israel.

Ministrul Educației, Yoav Gallant, a declarat luni că orice instituție în care se confirmă un caz COVID-19 va fi închisă imediat, deși deschideri parțiale vor fi luate în considerare dacă există clădiri separate în aceeași instituție.
Ran Erez, președintele Asociației Profesorilor din Școala Gimnazială, a declarat la 103FM Radio că a cerut guvernului să ia măsuri pentru a opri studiile fizice la școală și a relua cursurile online.

În Israel, școlile au fost redeschise pe 19 mai.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.