fbpx

ISJ-urile și Birourile Electorale pot suspenda cursurile în școlile unde sunt secții de votare

Photo 25920688 © Viorel Dudau | Dreamstime.com

Inspectoratele școlare județene și Birourile Electorale Județene/Biroul Electoral al Municipiului București pot decide suspendarea cursurilor pentru zilele de vineri, 7 iunie și luni, 10 iunie, în școlile în care vor fi organizate secții de votare pentru alegerile din 9 iunie.

Informația apare într-o notă informativă trimisă în teritoriu de Ministerul Educației, publicată de PortalInvatamant.ro.
Conform documentului, școlile vor decide cum vor recupera orele pierdute, astfel încât să fie parcursă integral programa școlară, până la finalul anului școlar 2023-2024.
„Referitor la activitatea de pregătire a amenajării secțiilor de votare de la nivelul unităților de învățământ preuniversitar destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024
Având în vedere recomandările formulate în cadrul ședinței Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, întrunite în dată de 4 iunie 2024, inspectoratele școlare în colaborare cu Birourile Electorale Județene/Biroul Electoral al Municipiului București și cu reprezentanții prefecturilor și ai autorităților publice locale pot stabili lista unităților de învățământ preuniversitar la nivelul cărora se justifică suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024.
La nivelul respectivelor unități de învățământ, suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024 se va face cu respectarea prevederilor art. 9 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OME nr. 4183/4.07.2022, cu modificările și completările ulterioare.
Modalitățile de recuperare a cursurilor și măsurile privind parcurgerea integrală a programelor școlare până la sfârșitul anului școlar 2023-2024 vor fi stabilite de Consiliul de administrație al unităților de învățământ, în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.