fbpx

ISJ Timiş a demis conducerea liceului unde o elevă cu nevoi speciale a fost agresată de colegi

ISJ Timiş a demis conducerea Liceului Alimentar din Timişoara, unde o elevă cu nevoi speciale a fost victima fenomenului de bullying, anunță publicația Tion, cea care a și relatat în premieră despre acest caz.

Decizia de demitere a fost luată pentru că „managerierea e foarte slabă în ceea ce privește securitatea elevilor,” și pentru „slaba organizare a activității didactice și a orarului școlii”, spune inspectorul general.

„Azi-dimineață am trimis o echipă acolo, care la 14.30 a venit la inspectorat, ne-a prezentat situația, am hotărât demiterea conducerii, am convocat consiliul de administrație și am numit o nouă conducere. De mâine, probabil, începe cercetarea din prisma regulamentelor școlare. Managerierea foarte slabă în ceea ce privește securitatea elevilor, plus slaba organizare a activității didactice și a orarului școlii, sunt câteva chestiuni, dar ajunge numai faptul că doamna profesoară a părăsit locul de muncă să meargă la directoarea adjunctă să ducă nu știu ce document. Au fost 11 copii în clasă, iar din aceștia au rămas cinci, cei văzuți în filmare”, a declarat Marin Popescu pentru Tion.

Conform sursei citate, cercetarea inspectoratului continuă, în ceea ce privește sancțiunile pentru profesoara de la ora de curs și pentru cele două eleve implicate în agresiune. Inclusiv Inspectoratul Județean de Poliție a deschis un dosar penal în acest caz. Pentru că elevele se află în învățământul obligatoriu, nu pot fi exmatriculate, dar riscă scăderea notei la purtare și repetarea anului. Una din elevele care au agresat-o pe minoră este majoră.

„Urmează cercetare, conform regulamentului, comisie de cercetare pentru profesoară și elevii implicați în incident. Vorbim de învățământul obligatoriu, deci cele două fete nu pot fi exmatriculate. Să vedem ce sancțiuni vor primi, iar în funcție de acestea vor avea efecte asupra scăderii notei la purtare, cu efect asupra anului școlar. Profesoara va fi cercetată disciplinar. Mai mult, am convocat comisia județeană anti-violență și de asemenea va fi o întâlnire cu directorii unităților de învățământ unde va fi un punct special despre combaterea violenței, în următoarele trei săptămâni. (…) Am vorbit și cu comitetul CJRAE pentru consiliere pentru următoarele trei săptămâni la Liceul Alimentar a fiecărui elev și a profesorilor”, ne-a mai transmis inspectorul general Marin Popescu.

conducerea liceului

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.