fbpx

Șeful ISJ Arad: Noi ne-am ocupat doar de cazare, masă și sălile de examene, la Olimpiada de română

foto: specialarad.ro

Șeful ISJ Arad, Marius Gondor, spune că instituția pe care o conduce s-a ocupat doar de logistică la Olimpiada națională de Limba și literatura română, responsabilă pentru încurcarea rezultatelor fiind Comisia Centrală.

Codurile elevilor și, implicit, rezultatele afișate au fost „încurcate” de aplicația utilizată de organizatori, astfel că notele au fost afișate eronat din cauza unui tabel.

„Trebuie să vă spun faptul că județul Arad și Inspectoratul Școlar Județean a asigurat doar logistica: cazare, masă și sălile de examene. Prin ordin de ministru, a fost desemnată o Comisie Centrală care a organizat tot ce înseamnă restul: probe, evaluare, afișare rezultate. Printr-o manipulare greșită a unui tabel Excel, s-au încurcat codurile. Știu ce s-a întâmplat doar de la inspectorul de limba română, care este în zonă, afară. S-au afișat după aceea rezultatele corecte, dar de data aceasta cu numele (n.r. elevilor), ca să nu mai aibă probleme cu codurile acelea, s-a reluat procesul de contestare și acum se lucrează la contestații. Nu ne exonerăm de vină, dar chiar nu am avut acces acolo”, a declarat, pentru Educație Privată, Inspectorul general al ISJ Arad, Marius Gondor.

Olimpiada națională de Limba și literatura română are loc la Arad, iar la concurs participă peste 300 de elevi, din clasele gimnaziale. Proba scrisă s-a desfășurat marți, 11.04.2023, la Colegiul Economic Arad. Proba orală a avut loc miercuri, 12.04.2023 la aceeași unitate de învățământ.

Festivitatea de premiere ar fi urmat să se desfășoare astăzi, la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, începând cu ora 14:00, însă, potrivit informațiilor Educație Privată, aceasta a fost amânată în urma incidentului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.