fbpx

Instagram testează un mecanism prin care vârsta reală a utilizatorilor ar putea fi verificată cu ajutorul selfie-urilor video

foto: Dreamstime.com

Instagram testează noi metode prin care să verifice vârsta reală a utilizatorilor, astfel aceștia încât să respecte regulile platformei. Aplicația deținută de Meta analizează selfie-urile video cu ajutorul unui software de analiză facială, potrivit BBC, relatează Digi24..

Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să încalce regula de vârstă prin modificarea datei de naștere pentru a părea că au peste 18 ani.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.

Astfel, rețeaua socială speră să asigure adolescenților o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.

Meta s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.

Părinții au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor pe Instagram la începutul acestei luni. Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă stau prea mult pe platformă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.