fbpx

Infrastructura sportivă şcolară poate fi folosită şi de publicul larg. Legea a fost votată în Camera Deputaților

dreamstime.com

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 21 decembrie, un proiect de lege potrivit căruia infrastructura sportivă școlară din învăţământul preuniversitar poate fi folosită şi de publicul larg, anunță ziare.com.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect. Legea urmează să ajungă la Administrația Prezidențială, pentru promulgare.

Proiectul de lege modifică Legea educaţiei fizice şi sportului şi este iniţiat de deputaţii şi senatorii USR.

Ce prevede legea votată azi:

„Cu obligaţia respectării desfăşurării normale a programelor şi activităţilor de învăţământ, infrastructura sportivă şcolară este utilizată de terţi după cum urmează:

Copiii sub supravegherea unui adult au acces gratuit în infrastructura sportivă şcolară, în baza unui regulament propriu de folosinţă. În infrastructura acoperită, persoanele fizice pot avea acces gratuit sau cu plată;
Persoanele juridice pot avea acces gratuit sau cu plată. În termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, unităţile şi instituţiile de învăţământ vor întocmi, după caz, un regulament ce va cuprinde norme privind modul de utilizare al bazelor şi instalaţiilor sportive proprii”.

Copiii sub supravegherea unui adult au acces gratuit în infrastructura sportivă şcolară, în baza unui regulament propriu de folosinţă. În infrastructura acoperită, persoanele fizice pot avea acces gratuit sau cu plată; Copiii sub supravegherea unui adult au acces gratuit în infrastructura sportivă şcolară, în baza unui regulament propriu de folosinţă. În infrastructura acoperită, persoanele fizice pot avea acces gratuit sau cu plată;

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.