fbpx

Istoria Evreilor și Holocaustul, în planurile-cadru pentru liceu, din anul 2023. Președintele Iohannis a promulgat legea

Photo 134219712 © Dmitrii Melnikov | Dreamstime.com

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, azi, prin decret, Legea care introduce Istoria Evreilor și Holocaustul printre materiile care vor fi studiate în școli.

Actul normativ stipulează că această disciplină şcolară se include în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun începând cu anul şcolar 2023-2024.

„Cadrele didactice care predau disciplina ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate”, mai prevede legea.

Potrivit legii, Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic şi Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, la propunerea Consiliului de onoare, acordă premiul anual „Constantin Karadja” cu ocazia zilei de 9 octombrie, „Ziua Holocaustului”.

„Premiul ‘Constantin Karadja’ se acordă cetăţenilor români şi străini, instituţiilor, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor organizaţii neguvernamentale din ţară şi din străinătate, pentru merite deosebite în prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţilor evreieşti din România, cunoaşterea în plan intern şi internaţional a contribuţiei acestei minorităţi naţionale la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, protejarea memoriei victimelor Holocaustului, dezvoltarea programelor educaţionale şi de cercetare privind Holocaustul din România, precum şi promovarea combaterii antisemitismului”, se arată în lege.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/photo-exhibition-photographs-second-world-war-dedicated-to-victims-holocaust-nazi-period-photo-image134219712

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.