fbpx

În Săptămâna Verde, copiii din Limanu vor desena stațiile de autobuz din Vama Veche și 2 Mai

sursa foto: focuspress.ro

În Săptămâna Verde, copiii vor desena stațiile de autobuz din Limanu, Vama Veche și 2 Mai. Fiecare stație va purta numele clasei care a muncit la transformarea refugiilor pentru călători.

16 stații vor fi desenate și colorate de școlarii și preșcolarii din comuna Limanu, dar și de părinți și voluntari, luni, 22 aprilie, potrivit Focus Press

„Anul trecut, când am deschis grădinița cea nouă din Limanu, am descoperit ce talent la desen au copiii și mămicile din comună. Așa ne-a venit ideea să transformăm stațiile de autobuz din toate localitățile noastre și să îi rugăm pe cei mici să le deseneze și să le coloreze. În parteneriat cu Școala din Limanu, cu ajutorul părinților și al voluntarilor – în mai puțin de o săptămână –, Limanu, 2 Mai și Vama Veche vor fi satele care vor avea cele mai frumoase și creative stații de autobuz din județul Constanța, dacă nu chiar din țară. Vom ajuta și noi”, spune Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu.

Acțiunea are un scop important: oprirea vandalizării stațiilor de autobuz.

„An de an, am investit în reparații sume considerabile și, cu toate acestea, nu reușim să oprim vandalizarea acestor stații. Dacă, însă, știi că la stația respectivă a muncit copilul tău sau nepotul tău sau poate puștiul vecinului, alături de mama lui sau verișoara sau mătușa ta, atunci poate te mai gândești dacă vrei să îi strici desenul și, totodată, și munca cu niște injurii sau caricaturi, nu-i așa? În plus, ne bazăm tot pe ajutorul comunității. Poate că dacă oamenii vin și îi ajută pe cei mici să picteze frumos aceste stații, atunci când văd că cineva vrea să distrugă desenele unor copii, vor reacționa, se vor implica. Este un experiment, dacă vreți să spunem așa. Despre puterea comunității! Și noi credem în familia Limanu, 2 Mai, Vama Veche și Hagieni. Vă invităm pe toți, luni, 22 aprilie, să transformăm împreună toate stațiile din comunitatea noastră. Sperăm, totodată, să fie și o surpriză frumoasă pentru turiștii care își vor petrece vacanța de 1 Mai în Vama Veche sau 2 Mai”, a mai declarat Daniel Georgescu pentru Focus Press.

Copiii, cadrele didactice și voluntarii vor lucra timp de patru zile la acest proiect.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.