fbpx

ICHB și C.N. Tudor Vianu, pe podium la Olimpiada Internațională din Kazahstan

Echipa Liceului Internațională de Matematică din București (ICHB) și cea a Colegiului Național Tudor Vianu au obținut Marele Premiu, respectiv Premiul al II-lea, la Olimpiada Internațională din Kazahstan.

La competiție au participat 13 echipe de elevi din 8 țări.

Olimpiada internațională Zhautykov de matematică, fizică și informatică a avut loc pentru prima dată în 2005 cu 189 de reprezentanți, cuprinzând 17 echipe, care proveneau din școli specializate din Rusia, Armenia, Kârgâzstan, Kazahstan și Turcia.

Olimpiada este unică, deoarece fiecare participant face parte dintr-o echipă, primind astfel premii într-un cadru colectiv. ceea ce îi motivează pe fiecare să lupte nu numai pentru rezultatele individuale, ci să apere onoarea întregii echipe și a țării pe care o reprezintă.

Olimpiada se desfășoară în fiecare an la Școala Națională de Fizică și Matematică Almaty, stabilind un standard ridicat de anvergură globală. IZhO este un proiect internațional ambițios în matematică, fizică și informatică, care angajează echipe din școli specializate din diferite țări.

Scopul olimpiadei este de a promova fizica și matematica în rândul elevilor, încurajând munca în echipe internaționale, formate din elevi de la școlile specializate din întreaga lume și să facă schimb de experiență în organizarea olimpiadelor. Potrivit organizatorilor, implementarea proiectului oferă, de asemenea, o oportunitate excelentă de a arăta calibrul educației din Kazahstan și de a familiariza participanții și oaspeții cu cultura națională.

Olimpiada este organizată de asociația Fizmat Almaty împreună cu Centrul științifico-practic republican „Daryn”, care este susținut de Ministerul Educației și Științei din Republica Kazahstan, Universitatea Națională Al Farabi Kazah și Universitatea Internațională IT.

Amprenta globală a IZhO a crescut considerabil de la 22 de echipe (185 de concurenți) reprezentând 6 țări în 2005 la 62 de echipe (401 de concurenți) reprezentând 15 țări în 2017.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.