fbpx

FSLI: Există posibilitatea radicalizării protestelor, până la neîncheierea situației școlare

FSLI anunță, pe pagina sa de Facebook, că membrii de sindicat iau în calcul radicalizarea protestelor, inclusiv prin neîncheierea situației școlare a elevilor.

Ieri și astăzi, câteva sute de reprezentanți ai sindicatelor din învățământ au protestat în Piața Victoriei, cerând o mărire mai consistentă a salariilor.

Anunțul de azi al FSLI:

Dacă politica de totală desconsiderare a resursei umane din învățământ va continua, există posibilitatea radicalizării acțiunilor de protest, mergând până la neîncheierea situației școlare/universitare pentru semestrul I și declanșarea grevei generale.

În urmă cu două zile, Simeon Hăncescu, liderul FSLI, a declarat, la Europa FM, că angajații din învățământ sunt nemulțumiți de procentul cu care vor fi mărite salariile și ar putea ajunge chiar la grevă generală.

”Deocamdată, vor fi  acțiuni de stradă. Acum sunt niște restricții legate de numărul de participanți. Dar oamenii sunt hotărâți să ajungă chiar și la grevă generală, se va ajunge la situația neplăcută de a se închide școlile”, a declarat Simeon Hăncescu.

”O indexarea a salariilor sub 4 % este de neacceptat. În orice țară normală, indexările trebuie să acopere cel puțin inflația. Ori, la noi, puterea de cumpărare a celor din învățământ va avea mult de suferit. Vine o iarnă grea. Ne uităm ce se întâmplă cu prețurile la gaze naturale și la energie electrică. Vor fi oameni care vor scoate din buzunar 800-1.000 de lei pentru întreținere. Cum se va descurca un profesor care are salariul 2.020 de lei și va mai lua 60 de lei la salariu?”, a adăugat liderul sindical.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.