fbpx

Grădinițele și pandemia. Autoritățile din Plovdiv au decis să oprească accesul copiilor la gropile cu nisip

Autoritățile locale din Plovdiv a început eliminarea gropilor de nisip din grădinițe, deoarece acestea pot fi o sursă de infecție, relatează agenția bulgară de presă Novinite.

Situația epidemică a devenit motivul luării deciziei finale, despre care s-a discutat mult timp. Acest lucru a fost anunțat de centrul de presă al administrației municipale.
În toate grădinițele, gropile de nisip sunt acoperite și nu vor fi utilizate, explică administrația municipală. Unele dintre ele vor fi umplute cu amestecuri de pământ și vor fi transformate în grădini de flori, de plante sau de legume organice. Alte grădinițe au decis să transforme gropile de nisip în colțuri educaționale și teatrale, locuri de joacă cu protecție împotriva șocurilor și facilități de joacă.
Potrivit Directoratului pentru Educație, în 10 grădinițe gropile de nisip au fost deja eliminate, iar în restul de 42 sunt transformate treptat. Conform graficului, eliminarea acestora ar trebui finalizată cel târziu la sfârșitul anului 2020.

176 de grădiniţe şi 24 de creşe din caoitala Bulgariei, Sofia, şi-au redeschis porţile, începând de marţi, 26 mai. Părinţii unui număr de 11.849 de copii – 26% din numărul total de copii înscrişi – şi-au exprimat dorinţa de a-şi trimite copiii la grădiniţă. Treptat, și alte orașe din Bulgaria au început acest proces.

Directorii unităţilor de învăţământ au sarcina de a organiza dezinfectarea zilnică a locurilor de joacă şi de patru ori pe zi dezinfectarea încăperilor în care copiii îşi desfăşoară activităţile. Toţi copiii care sunt clinic sănătoşi au dreptul să vină la grădiniţă. În fiecare dimineaţă, starea de sănătate a micuţilor va fi verificată de personalul medical al grădiniţei, iar cei cu febră şi simptome asemănătoare gripei trebuie să stea acasă până la recuperarea completă.

Plovdiv

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *