fbpx

Ghiocei da, cadouri nu. Campanie pentru integritate la un liceu brăilean

Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” din Ianca, județul Brăila, dă un semnal public că, de 1 și 8 Martie, ”plocoanele” pentru profesori nu sunt binevenite. Pe pagina de Facebook a instituției școlare, a apărut un mesaj care indică faptul că, în acest liceu, profesorii vor primi doar atenții sub formă de flori, nu și cadouri mai consistente. Nu este pentru prima dată când această unitate de învățământ face o asemenea campanie: ea a început încă din 2016.

“Sperăm să ajungem la liman cu ce ne-am propus. Primul anunţ a fost 2016. Din octombrie anul trecut, în sistemul de învăţământ există un Cod de etică ce incriminează fix aceste lucruri pe care le-am interzis noi în 2016: cadourile către cadrele didactice şi meditaţiile contra-cost ale copiilor cu profesorii de la clasă. Eu aşa am considerat, să popularizez cât mai mult aceste informaţii pentru a obţine rezultatul dorit. Spre exemplu, în luna decembrie 2018, înainte de serbările de Crăciun, fiecare învăţător şi diriginte a convocat şedinţă cu părinţii în care li s-au comunicat aceste prevederi ale Codului de etică. Acum, la fel, în apropierea zilelor de 1 şi 8 martie, am făcut acest afiş prin care atrag atenţia elevilor şi părinţilor că nu este în regulă dacă oferă cadouri. De acum 2 ani, nu am mai observat profesori care să primească daruri. Aici nu vorbim de tradiţia de a oferi un mărţişor cu o floare, ar fi ceva absurd să interzicem asta. Un mărţişor, un ghiocel, o floare, da, dar cadouri eu n-am mai văzut în şcoală. Am fost destul de atent la ce s-a întâmplat, în afară de flori, nu au primit «atenţii». Acum, există şi sancţiuni conform regulamentului şcolar, ca pentru orice altă abatere disciplinară. Cred că încet, încet, dacă în preajma acestor zile mediatizăm că lucrurile acestea nu sunt în regulă, eu cred că vom intra în normalitate”, a declarat pentru publicația Obiectiv Vocea Brăilei directorul liceului,  Emil Ştefănuţ Dragomir.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.