fbpx

Franța: Opoziția, criticată după ce a sugerat că părinții cu venituri reduse cheltuie fraudulos alocația pentru rechizite

Photo 141263042 © Anastasiia Gergelizhiu | Dreamstime.com

Parlamentarii opoziției de dreapta din Franța au fost acuzați că stigmatizează oamenii săraci, după ce au sugerat că familiile cu venituri reduse folosesc în mod fraudulos alocația pentru rechizite pe care o primesc din fonduri publice, relatează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Véran, a spus că afirmațiile potrivit cărora unele familii au cheltuit banii pe televizoare și alcool reprezintă „discriminare” și „o marotă veche”. El a respins ideea potrivit căreia părinții ar trebui să primească rechizite de bază sau vouchere pentru anumite magazine pentru a reduce posibilitatea de fraudă.

„Indemnizația de întoarcere la școală este utilă și echitabilă. Este un ajutor prețios pentru 3 milioane de familii faptul că se finanțează rechizitele pentru copii și se acoperă cheltuielile de început de an școlar. Nu-i mai stigmatizați”, a scris Veran pe Twitter.

La începutul acestei luni, paisprezece deputați din partidul de opoziție Les Républicains au depus un proiect de lege menit să „controleze utilizarea alocației pentru rechizite și să combată frauda”.

Semnatarii au subliniat „absența controalelor referitoare la modul în care se cheltuiesc banii”, spunând că acest lucru le-a permis beneficiarilor „să folosească acest beneficiu în alte scopuri decât nevoile educaționale ale copiilor lor”.

În schimb, ei doresc ca familiilor să li se dea un set de rechizite școlare de bază pentru fiecare copil, împreună cu „vouchere care să permită părinților să cumpere hainele sau echipamentul necesar pentru școlarizarea lor”. 

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/learning-languages-concept-green-backpack-flag-france-school-supplies-against-cement-wall-green-backpack-flag-image141263042

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.