fbpx

Franța: Numărul de școli închise s-a triplat într-o săptămână. Acestea reprezintă 0,11% din totalul școlilor

64 de școli închise în Franța în ultima săptămână din cauza cazurilor de Covid-19, anunță Le Figaro. Publicația notează că aceasta reprezintă tendință în creștere clară, dar și că respectivele unități școlare reprezintă doar 0,11% din totalul structurilor de educație din țară.

Nici executivul, nici oamenii de știință nu ascund: faptul că o nouă carantină strictă nu poate fi exclusă în Franța, comentează jurnaliștii de la Le Figaro. Ar fi chiar imposibil să mai fie evitată, potrivit unor specialiști. „Nu vom scăpa de o carantină (…) Eu îi spun guvernului, faceți-o acum, faceți-o pentru mai puțin timp, dar faceți-o”, a pledat joi, 21 ianuarie, la France Info Profesorul Renaud Piarroux, epidemiolog și șef al departamentul de parazitologie de la spitalul Pitié Salpêtrière (Paris).

În doar șapte zile, numărul școlilor închise s-a triplat conform ultimelor cifre ale Ministerului Educației Naționale. O creștere a închiderilor care se referă în principal la școlile primare. 47 și-au închis ușile din cauza cazurilor de Covid-19. 13 colegii și 4 licee au fost, de asemenea, obligate să treacă la cursurile online.

La nivel de clase, numărul a crescut, de asemenea. Săptămâna trecută, 138 de clase au fost nevoite să se închidă, săptămâna aceasta sunt 371. Potrivit Ministerului Educației Naționale, 1.657 de elevi au avut rezultate pozitive la testele Covid-19 în ultimele 24 de ore și 10.003 pe parcursul întregii săptămâni. În ceea ce privește profesorii, creșterea cazurilor este mai mică. Au existat 1.686 de cazuri confirmate în ultimele șapte zile și 268 în ultimele 24 de ore.

În Oise, prefectura a ordonat luni închiderea unei școli după depistarea a 27 de cazuri de Covid-19. Școlile din Paris, Aix-Marseille, Montpellier, Orléans-Tour și Lille sunt principalele afectate de închiderea claselor.

școli închise

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.