fbpx

Foștii lideri ai Coaliției pentru Familie, promovați într-o revistă editată sub egida Academiei Române

Mihai Gheorghiu și Ana Săcrieru, unii dintre cei mai cunoscuți lideri al Coaliției pentru Familie, apar ca autorii unui articol în cel mai recent număr al revistei Contemporanul, editată sub egida Academiei Române. Titlul articolului pe care îl semnează, ”Apără copiii României”, este anunțat și pe prima pagină.
 
 Imagini cu prima pagină și o pagină de interior ale respectivei reviste au fost publicate pe contul de Facebook al Platformei Civice Împreună.

Semnatară a articolului citat alături de cei doi lideri CpF Gheorghiu și Săcrieru,, Platforma Civică Împreună, susținătoare a CpF, susține că  semnalează aspecte de o gravitate maximă cu privire la ideologizarea învăţământului în România prin proiectul de reformă gândit şi implementat de „experţi”.

Ce afirmă în articol Platforma Civică Împreună, Mihai Gheorghiu și Ana Săcrieru:
Numeroase ONG‑uri desfăşoară diverse programe de schimbare la firul ierbii a învăţământului românesc. Sute de şcoli din România au fost înscrise de directorii lor în aceste programe.
La nivelul gimnaziului se urmăreşte să se „dezvolte în principal interesul pentru ştiinţă, arte, studiu şi muncă”, limba şi literatura română, istoria şi geografia fiind trecute pe linie moartă. Literatura română, conform acestei „viziuni”, nu mai este studiată şi cronologic, în context istoric, ci doar ca „ştiinţă a comunicării” în limba română.”

Alături de articolul semnat de reprezentanții CpF, apare și Punctul de vedere al Academiei Române privind unele aspecte ale învăţământului preuniversitar din România.

Revista Contemporanul este condusă de scriitorul Nicolae Breban, membru titular al Academiei Române.

 

 

Cum se prezintă revista Contemporanul, pe pagina sa de internet

Revista Contemporanul, înfiinţată în 1881, este o publicaţie naţională de cultură, politică şi ştiinţă, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete ştiri privind evenimentele culturale, sociale şi politice din România şi din străinătate. De asemenea, veţi fi la curent cu apariţiile editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziţie un protofoliu variat de cărţi de calitate, atât romane şi cărţi de beletristică, cât şi volume de filosofie, eseu, poezie şi artă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.