fbpx

Fetiță de 9 ani, apel la 112: ”Am găsit un portofel al unei doamne. Nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva”

Sursă imagine: facebook.com/telecomunicatiispeciale/

Serviciul de Telecomunicații Speciale publică, pe pagina sa de Facebook, apelul la 112 al unei fetițe de 9 ani, care a găsit un portofel. Copilul a știut exact cui să se adreseze și a procedat exact așa cum trebuie să se poarte orice  persoană care are conștiință civică. 

Postarea STS, integral:

– 112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.
Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.
Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.
Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor.

 

2 comments

  1. carmen spune:

    Pentru multi care frecventeaza aceasta pagina, sigur e un “truism” ceea ce zic, insa bula de oameni care creeaza astfel de caractere, mi-ar placea sa aiba mai multa vizibilitate (implicit, valabilitate).
    Si nu numai! Articolele cu subiecte pozitive (a nu se intelege naiv-pozitive. Nu e cazul acestei pagini!) sa prinda cat mai mult teren! Ca strategie, cred ca e un context favorabil acum sa poti schimba perceptia publicului asupra realitatii, prin felul in care se reda o stire. Pare usor utopic, nu?

  2. Oana Tataru spune:

    Generațiile acestea de copii minunați care vin din urma noastră (copii pe care noi îi dorim „enciclopedii ambunlante”) au invățat să folosească informațiile, nu doar să le stocheze!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.