fbpx

Familiile cu copii școlari din Anglia primesc teste Covid gratuite de două ori pe săptămână

Teste gratuite vor fi oferite familiilor cu copii școlari din Anglia, relatează BBC, preluat de Radio Europa Liberă.
Potrivit sursei citate, este o măsură luată în contextul redeschiderii școlilor, programată pe 8 martie.

Testele gratuite vor fi livrate și personalului auxiliar și tuturor celor care intră în contact cu copiii, cum sunt șoferii de autobuze școlare.

Kit-urile cu teste rapide vor ajunge la familii, copii și cei din cercul apropiat de două ori pe săptămână, indiferent dacă beneficiarii prezintă simptome sau nu

Între timp, în jur de două milioane de cetățeni englezi cu vârste cuprinse între 60 și 63 de ani sunt chemați să se programeze pentru imunizare. Totodată, autoritățile sanitare trimit scrisori prin care explică ce înseamnă rapelul, respectiv administrarea celei de-a doua doze de vaccin și alte informații de interes public.

Vaccinarea populației în funcție de vârstă și nu după profesie ar fi cea mai sigură cale de a reduce din decese și din amploarea pandemiei, au transmis experții care oferă consultanță guvernului britanic, în ceea ce ar reprezenta o schimbare radicală de strategie.

BBC relatează că următorii la rând vor fi cetățenii a căror vârstă începe cu 4, ca apoi să se coboare gradual, la alte segmente de vârstă, respectiv 30-39 de ani. Prioritizarea făcută în funcție de profesie ar fi „mult mai complexă” și „ar încetini întreg programul de vaccinare”, a evaluat Comitetul de Vaccinare și Imunizare.

Strategia modificată ar urma să fie preluată de toate cele patru națiuni ale Regatului Unit, scrie presa din insulă.

BBC relatează că următorii la rând vor fi cetățenii a căror vârstă începe cu 4, ca apoi să se coboare gradual, la alte segmente de vârstă, respectiv 30-39 de ani. Prioritizarea făcută în funcție de profesie ar fi „mult mai complexă” și „ar încetini întreg programul de vaccinare”, a evaluat Comitetul de Vaccinare și Imunizare. teste gratuite

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *