fbpx

EXCLUSIV Cum se va desfășura admiterea în clasa a V-a, la școlile care organizează această examinare

Educație Privată a obținut, în exclusivitate, adresa oficială prin care este reglementată admiterea în clasa a V-a, la acele școli care organizează examinări pentru acceptarea elevilor în ciclul gimnazial. Adresa a fost deja trimisă către toate inspectoratele școlare din teritoriu. 

Adresa respectivă aduce o precizare importantă: Unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020.

Potrivit documentului semnat de secretarul de stat Luminița Barcari, perioada de susținere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a, în vederea realizării noilor formațiuni de studiu pentru anul școlar 2020-2021, este 26-30 iunie 2020.

Probele de admitere în clasa a a V-a se organizează și se desfășcoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/securitate, în vigoare, pentru prevenirea și combaretea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele de admitere în clasa a V-a se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probei de admitere în clasa a V-a, elaborate la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși.

Unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020.

Vezi adresa emisă de secretarul de stat din Ministerul Educației și Cercetării, aici:

Adresă admitere în clasa a V-a

CONTEXT

Mai multe școli gimnaziale organizează proceduri de examinare a elevilor, în vederea admiterii acestora în clasa a V-a. O parte dintre ele au anunțat, deja, pe paginile de internet care vor fi condițiile de desfășurare a probelor, iar unele școli au precizat că în materia de examen nu va fi inclusă și elementele din programa școlară aferente semestrului al doilea din acest an școlar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *