fbpx

EXCLUSIV Criteriul ratei de vaccinare în școli dispare. Clasele se vor închide la 3 infectări într-un număr de zile consecutive

criteriul

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, în exclusivitate pentru Educație Privată, că vor exista și alte schimbări în ordinul comun Ministerul Educației- Ministerul Sănătății. 

Declarația acordată de Sorin Cîmpeanu în exclusivitate pentru Educație Privată:

”La  un elev depistat infectat, clasa rămâne în format fizic. La trei cazuri într-un număr de zile consecutive se suspenda clasa. Încă discutăm la câte zile consecutive. Când activitatea este suspendată în jumătate de clase sau grupe, atunci întreaga școală sau grădiniță încetează activitatea în format fizic.
Criteriul procentului de vaccinare în rândul personalului dispare.
Luni, cea mai mare parte a școlilor și grădinițelor din România vor funcționa cu prezență fizică. Ministerul Sănătății va comunica, săptămânal, ziua de referință.

CNSU a decis în această seară, că rata de ocupare a paturilor de spital în fiecare județ va fi un alt criteriu în funcție de care școlile vor organiza cursuri cu prezență fizică sau vor trece online.

Ce spune decizia CNSU:

Art.1 – Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a)desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale.

3 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.