fbpx

Examenul de bacalaureat la matematica 2021, analizat de profesoara Lavinia Burlacu (Liceul IOANID)

Profesoara Lavinia Burlacu, cadru didactic care activează la Liceul Internațional IOANID, a analizat pentru Educație Privată subiectele de la proba de matematică a bacalaureatului.

Ce spune prof. Lavinia Burlacu:

Încă o zi de examen, alte emoții pentru elevii care au terminat liceul. Astăzi s-a susținut proba obligatorie a profilului, iar elevii care au absolvit un profil real au avut examenul la matematica.

Chiar dacă părerea generală este că matematica este una dintre cele mai dificile materii, subiectele de anul acesta de bacalaureat au venit în ajutorul lor, nivelul fiind unul mediu.

Structura subiectelor este aceeași ca în anii trecuți, iar elevii nu au avut parte de surprize. Atât în subiectele de examen din anii anteriori, cât și în testele de antrenament publicate anul acesta, se pot regăsi probleme similare cu cele de astăzi.

Atât la matematică-informatică, la științe ale naturii, cât și la tehnologic, subiectul I a conținut exerciții ușoare, la care elevii care s-au pregătit nu puteau înâmpina nicio dificultate. Cu toate acestea, pentru rezolvarea lor este nevoie ca absolvenții de liceu să își fi însușit noțiunile de bază din capitolele studiate în clasele IX-X.

La subiectul II, elevii au avut întrebări din matrice și determinanți, respectiv din legi de compoziție, iar singurul subpunct puțin mai dificil a fost la matematică-informatică, exercițiul 2.c., unde se aplicau proprietățile modulului.

Așa cum era de așteptat, departajarea între notele cuprinse între 9 și 10 va fi făcută de subpunctele de la subiectul III, exercițiile 1c și 2c. Nivelul de dificultate al acestor subpuncte este mai ridicat, însă efortul celor care au lucrat intens la matematică în ultimul an va fi răsplătit. Întreg subiectul III conține întrebări din analiză matematică, poate cea mai dificilă ramură a matematicii studiată în liceu.

Subiectele au fost concepute astfel încât nota 5 să fie obținută ușor, iar nota maximă să ateste un nivel al cunoștințelor ridicat.

Acest examen a fost încă un pas pe care tinerii l-au făcut spre viitorul lor. Le doresc mult succes în continuare și să obțină rezultatele dorite.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *