fbpx

Eveniment online: Lecțiile de engleză online aproape gratuite pentru profesori, învățători și educatori

Planeta Științei, Lecții de engleză online cu profesor și Miruna Pătrașcu anunță un eveniment online care își propune să ajute cadrele didactice să găsească mai ușor resurse educaționale în limba engleză.

Evenimentul va avea loc luni, 15 noiembrie, și poate fi accesat aici: Lecțiile de engleză online aproape gratuite pentru profesori, învățători și educatori

Miruna Pătrașcu a povestit pentru Educație Privată cum i-a venit ideea unui astfel de eveniment:

Să fii profesor este o meserie tare solicitantă și care cere multe de la tine și din punct de vedere intelectual și din punct de vedere administrativ și din punct de vedere sufletesc. Ca orice meserie poate fi făcută mai ușoară sau mai dificilă din cauza accesului la resurse de bună calitate. Resursele trebuie să se potrivească cu tine și cu ce vrei să predai și să fie ușor accesibile.

Sunt multe resurse bune disponibile în limba română, dar infinite în engleză în orice domeniu.

Așa că de foarte mult vreme de când mă gândesc cum ar putea fi sprijiniți profesorii din școli, facilitarea accesului la resurse în limba engleză este unul din primii pași la care m-am gândit (asta și instrumente de relaționare cu copiii și management al clasei). Sunt atât de multe, frumoase și folositoare resursele disponibile pentru profesori de orice subiect în limba engleză – seminarii gratuite sau subvenționate, grupuri de suport și împărtășire de experiențe, etc care pot fi la un pas distanță.

Am încercat multă vreme să găsesc resurse macro pentru această idee a mea (finanțări care să acopere numere mari de profesori) dar nu am reușit. Până când m-am inspirat Marcel Bartic cu școală lui remedială care mi-a arătat că poți încerca să rezolvi o parte dintr-o problema macro cu resursele tale personale și e mai mult ca nimic.

Așa că am pornit această inițiativa. Suntem un grup de câțiva profesori care vom încerca să dăm din timpul nostru personal pentru această convingere pe care o avem.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *