fbpx

Eurostat: România, țara cu cel mai mic procent de educație terțiară din UE, la grupa 25-34 de ani

Photo 196118461 © Svershinsky | Dreamstime.com

România și Italia sunt țările cu cel mai mic procent de educație terțiară din Uniunea Europeană, arată cel mai recent studiu Eurostat.

Potrivit statisticilor, în Uniunea Europeană, 41% din populația din grupa de vârstă 25-34 de ani avea educația terțiară finalizată, în anul 2021. În România, doar 23% din tineri aveau finalizate studiile de acest nivel, iar în Italia rata era de 28%.

Învățământul terțiar , denumit și învățământul de nivel al treilea , treapta a treia sau învățământul post-secundar , este nivelul de învățământ de după finalizarea învățământului secundar . Banca Mondială , de exemplu, definește învățământul terțiar ca incluzând universități , precum și școli de profesie și colegii .  Învățământul superior include învățământul universitar și postuniversitar , în timp ce învățământul profesional dincolo de învățământul secundar este cunoscut sub denumirea de educație ulterioară în Regatul Unit , sau este inclus în categoria educaţiei continue în Statele Unite .

Învățământul terțiar culminează în general cu primirea de certificate , diplome sau diplome academice .

UNESCO a declarat că învățământul terțiar se concentrează pe eforturile de învățare în domenii specializate. Include învățământul academic și profesional superior. 

Raportul din 2019 al Băncii Mondiale privind dezvoltarea mondială privind viitorul muncii susține că, având în vedere viitorul muncii și rolul din ce în ce mai mare al tehnologiei în lanțurile valorice, învățământul terțiar devine și mai relevant pentru lucrători pentru a concura pe piața muncii.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/woman-holding-red-folder-european-union-flag-background-education-jurisprudence-concept-eu-s-hands-documents-against-image196118461

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.