fbpx

Elevii din Iași vor susține o testare inițială standardizată, pe dispozitive electronice

foto: Ksenia Chernaya/ pexels.com

Elevii din judeţul Iaşi vor susţine o testare iniţială standardizată, pe dispozitive electronice, prin intermediul platformei de teste educaţionale BRIO.

Testarea va avea loc în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ, în perioada 20 septembrie – 3 octombrie 2023, pentru elevii din clasele V-XII, la un număr de maxim 10 discipline de studiu: Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Limba franceză, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie, Limba engleză.

„Vor fi maxim 10 discipline, pentru că o parte din elevi nu fac toate obiectele. De exemplu, clasa a V-a nu face Chimie şi nici Fizică. Elevii vor avea examenele în zile diferite, iar subiectele vor fi standardizate. Un grup de lucru a făcut itemii, iar subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, astfel încât evaluarea să fie unitară”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) din Iaşi, Antonina Bliorţ, potrivit Ziarul de Iași.

Elevii vor fi testaţi în unitatea de învăţământ sub supravegherea unui cadru didactic, utilizând, fiecare în parte, câte un dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă sau smartphone) al şcolii/personal, conform unui grafic stabilit de conducerea şcolii.

„Dacă elevul nu are un dispozitiv electronic, dispune şcoala de acesta, pentru că majoritatea unităţilor şcolare au primit dispozitive în perioada pandemiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Potrivit ISJ Iaşi, scopul acestei evaluări este de a realiza o diagnoză obiectivă privind nivelul de pregătire a elevilor şi de a stabili, ulterior, demersuri educaţionale eficiente atât la nivelul unităţilor de învăţământ, cât şi la nivel judeţean. După fiecare sesiune de testare va fi generat un raport complet de evaluare, la care vor avea acces fiecare elev, părinţii acestuia, profesorii de specialitate şi directorul şcolii, iar scorul obţinut de elevi nu va fi consemnat în catalog.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.