fbpx

28 de școli pilot în acest an școlar. Blended learning la informatică în 12 școli rurale, anunță ministrul Educației

photo created by freepik - www.freepik.com

Sorin Cîmpeanu, mimistrul Educației, anunță că a aprobat acordarea statutului de școli pilot pentru 28 de unități de învățământ. Dintre acestea, 12 școli gimnaziale din mediul rural vor pilota sustemul de blended learning la informatică și TIC.

 

Anunțul făcut de ministrul Educației: 

Ministerul Educației continuă transformarea sistemică a educației în România, de la un model centralizat la unul definit de subsidiaritate autentică, pe coordonatele definite de Proiectul România Educată.

În acest sens, au fost semnate ordinele de ministru prin care se acordă statutul de școală-pilot, începând cu anul școlar 2022-2023, unui număr de 28 de unități de învățământ din întreaga țară.
Pe lângă extinderea pilotării începute anul trecut de către Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, care s-a dovedit un real succes, va continua pilotarea modelului de predare-învățare în sistem blended learning: cu sprijinul Societății pentru Excelență și Performanță în Educație, în 12 școli gimnaziale din mediul rural, la disciplina Informatică și TIC, un specialist din domeniul informaticii va preda online, alături de profesorul titular de curs, conținuturile din programă care acoperă componenta de informatică. În plus, 13 unități de învățământ se va pilota organizarea modulară a orarului.

De o importanță aparte, din perspectiva reformei propuse de Proiectul România Educată și din perspectiva noului cadru legislativ, este pilotarea, în învățământul profesional dual, a unui model curricular nou, în care învățarea la locul de muncă, la agenți economici, va reprezenta 50% din numărul total de ore de teorie și practică.

Nu în ultimul rând, Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în catalog electronic într-un număr de 742 de unități de învățământ care au decis să renunțe la catalogul clasic, în format fizic.

Prin lărgirea rețelei de școli-pilot, Ministerul Educației continuă procesul de transformare profundă a educației din țara noastră. Pentru a sprijini acest proces, în Planul Național de Redresare și Reziliență este prevăzut un apel ce va fi lansat în toamna acestui an și prin care se va asigura finanțarea cu 12 milioane de euro a 60 de proiecte de pilotare în următorii ani, finanțare care să permită inclusiv testarea unor modele noi de management al resurselor umane.

Miza noastră în Educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră strategică este de a face altfel, altceva. Adică școală de secol XXI pentru România de secol XXI pe care ne-o dorim toți.

Lista unităților de învățământ de stat, particulare și confesionale care dobândesc statutul de școli-pilot începând cu anul școlar 2022-2023:

  1. Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște
  2. Liceul Teoretic Mihai Ionescu din București
  3. Școala Gimnazială Dr. Luca din Brăila
  4. Școala Gimnazială Excelsis din Ploiești
  5. Colegiul National Gheorghe Șincai din București
  6. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroșani
  7. Școala Superioară Comercială Kretzulescu din București
  8. Colegiul Național Decebal din Deva
  9. Liceul Tehnologic C-tin Brâncuși din Sf. Gheorghe, Covasna
  10. Colegiul National Gh. Murgoci din Brăila
  11. Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Brăila
  12. Liceul Teoretic Constantin Angelescu din Brăila
  13. Liceul Tehnologic Independența din Sibiu
  14. Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu
  15. Colegiul Național Zinca Golescu din Piteșt;
  16. Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Buhuși, Bacău
  17. Școala Gimnazială nr. 1 Văculești din Botoșani
  18. Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” din Lozna, Botoșani
  19. Școala Gimnazială „Ioan Murariu” din Cristinești, Botoșani
  20. Școala Gimnazială „Maria Enescu Cosmovici” din Mihăileni, Botoșani
  21. Școala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița, Botoșani
  22. Școala Gimnazială Strejnicu din Târgșorul Vechi, Prahova
  23. Școala Gimnazială Gura Vitioarei din Prahova
  24. Școala Gimnazială Puchenii Mari din Prahova
  25. Școala Gimnazială Podenii Noi din Prahova
  26. Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Potigrafu, Prahova
  27. Școala Gimnazială „Laurențiu Fulga” din Fulga, Prahova
  28. Școala Gimnazială „C-tin Stere” din Bucov, Prahova.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.