fbpx

Elevi transportați la spital după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti

foto: toe.hubproedus.ro

Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce un coleg de 15 ani a pulverizat un spray lacrimogen, marţi, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Doi dintre copii, cu vârste de 16 şi 17 ani sunt la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, având simptome respiratorii. Alţi trei copii sunt la Spitalul „Marie Curie”, starea lor la acest moment fiind bună, transmite News.ro.

De asemenea, mai mulţi elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

„În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulţi elevi care acuză stare de rău”, a transmis, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că 29 de copii au fost evaluaţi, 25 fiind transportaţi la spital: 14 la Grigore Alexandrescu şi 11 la Marie Curie.

„Alti elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple si urmeaza a fi transportati la spital. Actiunea de evaluare medicală este în desfășurare, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, a mai transmis sursa citată.

„Astăzi,  13 februarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei şcoli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie. Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani”, au transmis polițiștii.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabiliriI împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.