fbpx

Elena Lotrean, Școala Finlandeză din Sibiu: Am întâlnit un copil de clasa a VI-a care nu știa să își scrie numele

Fondatoarea Şcolii Finlandeze din Sibiu, Elena Lotrean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şcoala primară ar trebui să fie mai bine pusă la punct, întrucât a întâlnit o situaţie în care un copil a ajuns în clasa a VI-a, „a trecut prin tot sistemul”, şi nu ştia să îşi scrie numele.

 

„Am întâlnit un copil de clasa a VI-a care nu ştia să îşi scrie numele. Numele, nu vorbim despre altceva. Cum a putut să treacă prin tot sistemul nostru şi să îl aducem în clasa a VI-a fără să îşi scrie, măcar, numele. Cred că partea de învăţare remedială şi tot ce înseamnă sprijin suplimentar pentru copii, în prima parte a procesului educaţional, respectiv în şcoală primară, este nevoie să fie mult mai bine pusă la punct. Respectiv din clasa a II-a în a III-a, să nu treacă niciun copil, şi nu vorbim de repetenţie, ci vorbim că o să treacă pentru că ştiu să scrie şi să citească la nivelul de clasa a II-a”, a spus Elena Lotrean.

Puteți vedea interviul integral aici.

Despre Elena Lotrean 

Elena Lotrean este profesor, trainer, fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu și antreprenor în serie. Are 25 de ani de voluntariat la nivel local, naţional şi european.  Managementul de proiect şi mediul ONG le-a luat cu asalt încă de la 14 ani. De atunci a adăugat experienţa în companii şi organizaţii, publice, din domeniul HORECA, resurse umane, business, educație.

Cu peste 18 ani experienţă de training în sectorul public, de afaceri şi neguvernamental, în ţară şi străinătate, este implicată în organizaţii de tineret la nivel naţional şi european și recomandată de rezultatele pe care le obține pentru clienții săi alături de o echipă excepțională. A coordonat proiecte naţionale şi europene, a gestionat resurse umane în calitate de leader şi manager, a construit echipe şi organizaţii. Condimentele preferate: provocarea şi proactivitatea.

În ultimele ei proiecte, Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training Center își dedică energia formării copiilor și profesorilor și proiectelor de educație pentru adulți. Crede cu tărie că profesorii sunt cei care dau tonul bunăstării unei societăți și își concentrează toate eforturile pentru a-și urmări visul – o educație de calitate pentru o viață cu sens.

(sursa: SuperTeach.ro)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.