fbpx

Efectul „Titulescu”: Butoane de panică în toate școlile din Sectorul 1. Camere de supraveghere la școala vizată

După cazul școlii „Nicolae Titulescu”, în toate școlile din Sectorul 1 al Capitalei ar urma să fie montate butoane de panică. Acestea vor putea fi accesate de copiii care se simt în pericol.

Acestea vor fi instalate în zonele în care este interzisă amplasarea camerelor de supraveghere, cum ar fi, de pildă, toaletele, precizează Știrile Pro Tv.

Proiectul a fost adoptat în ședința Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, și vine în urma incidentului de la școala Nicolae Titulescu, unde un elev de 10 ani ar fi fost abuzat sexual, de două ori. Ca să fie implementat, sistemul are nevoie de avizul Prefecturii.

Pe de altă parte, Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, unitate de învăţământ unde un băiat ar fi fost abuzat sexual, a aprobat vineri un plan de măsuri, printre care instalarea mai multor camere de supraveghere şi îmbunătăţirea serviciului pe şcoală.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Zamfira Cristina, citată de AGERPRES, s-a decis „îmbunătăţirea serviciului” pe şcoală prin respectarea prevederilor legale în vigoare, prin mărirea efectivului de profesori de serviciu, iar de săptămâna viitoare vor fi montate mai multe camere de supraveghere în şcoală.

„Planul de măsuri prezentat va fi transpus într-un grafic ce va cuprinde termene şi responsabili desemnaţi. Cât de repede. Unele se vor aplica urgent, cum ar fi monitoarele – în cursul săptămânii viitoare, chiar la începutul săptămânii ne vom ocupa de acest lucru. Vor fi instalate pe holurile şcolii, va fi extinsă reţeaua de camere supraveghere câte va fi necesar. Noi facem solicitare şi la primărie să se facă o verificare să avem o rază de vizualizare cât mai mare, să cuprindem tot ceea ce se poate, astfel încât copiii să fie într-o permanentă supraveghere”, a declarat vineri directorul, după şedinţa Consiliului de Administraţie.

Sursă foto: Freepik

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.