Ecaterina Andronescu a ”inventat” județul Alexandria

 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut o gafă la o reuniune a PSD Teleorman.

Postul de televiziune Digi 24 relatează că, de pe scena Universității Valahia, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a încurcat numele județului cu cel al municipiului. Andronescu vorbea despre situația din învățământ în județul Teleorman când a pronunțat „județul Alexandria”, ceea ce a stârnit amuzamentul sălii. „Ambramburica iar le-a încurcat”, au remarcat, amuzați, delegații prezenți la Conferință.

”A fost o bucurie pentru mine să constat că, anul acesta, la Evaluarea Națională, județul Teleorman are cea mai mare creștere în ceea ce privește promovarea, peste 5 procente, ceea ce, fără îndoială, arată un trend pozitiv. Poate că acest lucru îl datorăm și investițiilor care s-au făcut în școlile noastre. Nu poate, ci sigur. Și în salariile profesorilor, mai determinați să facă un învățământ de calitate, dar și în investițiile în școlile Teleormanului. Am fost de foarte multe ori la Ministerul Dezvoltării, acolo unde este secretar de stat președintele dumneavoastră și, vă spun sincer, m-a bucurat să constat cât de bine stăpânește toate mecanismele investițiilor. Poate puțini știu că sunt la Ministerul Dezvoltării 5095 de proiecte pentru reabilitarea școlilor. Nu este deloc puțin. Asta înseamnă cam jumătate din școlile existente în România.

(…)

Dar, întorcându-ne în județul Alexandria, am fost martorul începutului universității pe care dumneavoastră o aveți aici”, a spus Andronescu.

 

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 14 iulie 2019

Premierul Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri din cabinet, a participat sâmbătă, la Alexandria, la Conferința Județeană de alegeri. Alături de premier au fost și o parte dintre miniștri. Printre ei, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.