fbpx

După valurile de Covid, un alt val lovește școlile din SUA: cel al demisiilor

Photo 141282169 © Ngampol Thongsai | Dreamstime.com

Școlile din SUA se confruntă cu un val de demisii în rândul personalului, relatează postul de televiziune NBC.

Revenirea la școala normală (sau mai aproape de normal) din toamna trecută a dus la tensiuni între părinți și profesori, la conflicte în ședințele consiliilor școlare și la lipsuri mari de personal în districtele din toată țara.

O mare parte a anxietății se concentrează pe modul de gestionare a pandemiei de Covid-19, iar în unele districte deficitul de personal a devenit atât de pronunțat încât există teama că unii profesori și alți membri ai personalului s-ar putea să nu se întoarcă în ianuarie, când se va termina vacanța.

În octombrie, Education Week a lansat un sondaj în rândul directorilor de școli și administratorilor de districte școlare. Studiul a semnalizat o penurie profundă în ceea ce privește personalul școlar.

În total, 37% dintre cei chestionați au spus că lipsa de personal a fost „moderată”, în timp ce 25% au spus că problemele sunt „severe” și alți 15% au spus că sunt „foarte grave”. 77% dintre subiecții sondajului au afirmat că lipsa de personal a creat un impact notabil.

Acest lucru înseamnă că aproape opt din 10 școli din SUA se confruntă cu lipsa de personal și arată cât de profunde au fost problemele în această toamnă.

Din luna iulie, numărul persoanelor angajate în educație în administrațiile locale a scăzut cu peste 200.000. Pe parcursul ultimului an, vârful de ocupare a forței de muncă în educație la nivel local a avut loc în iulie 2021. Numărul angajaților din școlile din SUA a scăzut în fiecare lună de atunci, în timpul anului școlar.

Iar numărul de vârf din iulie, 7,8 milioane, era, totuși, cu 200.000 sub cifra din februarie 2020, chiar înainte de apariția pandemiei. Dacă numărul din februarie 2020, 8 milioane, a fost adevărata măsură pentru standardul la care ar trebui să fie angajarea în școlile locale, cifra actuală din noiembrie 2021 este redusă cu aproximativ 400.000 de angajați.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/businessman-sending-resignation-letter-to-employer-boss-order-resign-dismiss-contract-changing-resigning-work-image141282169

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.