fbpx

Dr. Mihai Craiu: Ce trebuie să știm înainte de a ne panica total în legătură cu gripa

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, explică, pe pagina sa Spitalul Virtual pentru Copii, care sunt informațiile esențiale în legătură cu gripa, pe care ar trebui să le cunoaștem.

Ce spune medicul Mihai Craiu:

Înainte de a ne panica total sau a căuta vinovați în loc de soluții, trebuie să știm că:

1. Gripa este o infecție acută posibil severă a căilor aeriene și se transmite în special pe cale aerogenă. Cu alte cuvinte este MULT mai probabil să luăm gripă într-un spațiu închis, aglomerat unde există persoane care strănută sau tușesc. Riscul este MUUULT mai mic în aer liber.

2. Putem scădea riscul de îmbolnăvire și altfel decât evitând aglomerația… Prin aerisirea frecventă (cu toată spaima noastră că „ne trage curentul” chiar vor trebuie aerisite bine clasele, începând de acum), sau prin folosirea măștii, mai ales în zonele aglomerate (metrou, magazin, sală de clasă etc). Chiar și o mască improvizată sau o bandană pusă la gură reprezintă opțiuni mai bune decât … nimic.

3. Virusul gripal supraviețuiește pe suprafețe și poate ajunge cu ușurință în nasul, gura sau ochii unui copil, care se atinge la față, cu mâinile nespălate, în special după ce a atins clanțe, mânere, balustrade, etc în locuri aglomerate. Ar trebui să reinvățăm spălatul corect al mâinilor și tușitul în plica cotului, ca în primele luni de pandemie…

Cam asta se poate face ACUM. Restul sunt emoții și așteptări nerezonabile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.