fbpx

Doi elevi trebuie să-și plătească unul altuia 1.000 de lei daune morale, după ce s-au bătut la școală

Judecătorul de caz i-a obligat pe doi elevi din Oradea să-și plătească unul celuilalt daune morale de 1.000 de lei, după ce s-au bătut la școală.

 

Potrivit Bihor Online, instanța a observat că scandalul a pornit de la comportamentul de tip bullying pe care elevul de 16 ani l-a avut față de colegul său de clasă, căruia i-a adresat în mod repetat cuvinte jignitoare. Totuși, pentru că adolescenții s-au lovit reciproc, judecătorul a decis că daunele trebuie să fie reciproce.

 

În plus, unul dintre combatanți, care împlinise 18 ani la momentul incidentului, a fost amendat cu 1.500 de lei, în timp ce față de al doilea, cu doi ani mai mic, a fost luată măsura supravegherii pe o durată de patru luni.

 

Conflictul dintre cei doi elevi a avut loc pe 17 martie 2022, în sala de clasă, imediat după una dintre pauze. Procurorii au consemnat că elevul de 16 ani l-a lovit pe colegul său cu palma, provocându-i o rană care a necesitat cel mult două zile de îngrijiri medicale. În schimb, cel de 18 ani i-a aplicat celuilalt o lovitură cu pumnul în față, ”cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 zile de îngrijiri medicale”.

 

Combatanții s-au acuzat reciproc de începerea scandalului. Cel mai mic a susținut că, înainte de a reveni în clasă din pauză, colegul său de 18 ani i-ar fi dat o palmă și i-ar fi spus spus că îl bate dacă se va atinge de un prieten al său.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.