fbpx

Doar 390 de copii din grupa 5-11 ani au fost vaccinați în prima zi

Doar 390 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani au fost imunizați anti-Covid în prima zi în care vaccinarea a început pentru acest segment demografic.

Cifrele furnizate de CNCAV pentru ziua de 26 ianuarie:

1. Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 18.873;
2. Persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore: 3.531;
3. Total persoane vaccinate: 8.056.403;
4. Persoane vaccinate cu schemă completă: 7.958.915;
5. Persoane vaccinate cu doza de rapel: 2.330.498;
6. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 16.360.071.
Informații detaliate găsiți pe platforma națională de informare:
În contextul debutului vaccinării copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani, președintele CNCAV, colonelul Valeriu Gheorghiță, a fost astăzi alături de copiii care s-au prezentat cu părinții la centrul de vaccinare Romexpo. Președintele CNCAV a ținut să discute cu cei mici, cu familiile acestora dar și cu personalul medical din centru, responsabil cu buna desfășurare a acestui proces important.
,,Este momentul mult așteptat de mulți dintre părinți, iar copiii se pot simți acum mai bine protejați și în siguranță.
Nu putem accepta ca vreunul dintre decesele înregistrate să fie considerate normale, mai ales când avem vaccinarea ca soluție pentru prevenirea acestor situații nefericite.
Medicina modernă se bazează pe prevenție, iar prevenția înseamnă vaccinare. Vaccinarea este principala metodă pentru evitarea formelor severe de îmbolnăvire, a spitalizărilor și a deceselor.
Controlul pandemiei presupune un efort conjugat, pe termen lung, din partea tuturor reprezentanților autorităților centrale și locale, presupune cooperare și colaborare onestă, solidaritate și implicare activă a fiecărui cetățean în respectarea măsurilor individuale și colective de protecție.
Este datoria noastră să dăm dreptul la sănătate copiilor noștri, să le oferim posibilitatea de a merge la școală, într-un mediu sigur și protejat. Doar de noi depinde să schimbăm în bine situația pandemică pe care o parcurgem”, a transmis președintele CNCAV.
ℹ️Reamintim faptul că programarea copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.
ℹ️Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.
vaccinați în prima zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.